Ψήφο στη ΝΔ για να έχουμε πραγματική αλλαγή

Ψήφο στη ΝΔ για να έχουμε πραγματική αλλαγή

Το στόχο του για γρήγορη ανάπτυξη μέσω ιδιωτικών επενδύσεων ώστε να λαμβάνουν στήριξη σταθερά όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, πρόταξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή στην εκπομπή Evening Report του Action24, τονίζοντας παράλληλα ότι ο σίγουρος τρόπος για να υπάρξει πολιτική αλλαγή είναι μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «το ζήτημα είναι να μπορούμε να υποστηρίξουμε την αναδιανομή μέσα από μια σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της οικονομία». Όπως εξήγησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, «αν η οικονομία μείνει καθηλωμένη σε μια ανάπτυξη του 1% με 2%, δεν θα υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες. Είμαι πολύ ξεκάθαρος: προτάσσω το στόχο μιας γρήγορης ανάπτυξης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, διότι μόνο έτσι θα μεγαλώσει η πίτα για να μπορούμε να έχουμε τον τρόπο να υποστηρίζουμε σταθερά, κάθε χρόνο, αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη». «Αυτό με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει, για αυτό και ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας για το ''20-''21 δεν έχει καμία σημασία», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «όταν ακούω τον κ. Τσίπρα είναι σαν να ακούω την κυρία Λεπέν», εξηγώντας ότι «λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ο διαχωρισμός “ελίτ-πολλοί” είναι ο κλασικός διαχωρισμός που χρησιμοποιούν όλα τα ακροδεξιά λαϊκίστικα κόμματα της Ευρώπης».

Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τους κινδύνους από την άνοδο της ακροδεξιάς. «Δεν θέλω τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή. Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες κάποιων να μας ταυτίσουν με την ακροδεξιά, είναι αστεία η επιχειρηματολογία τους, πόσο μάλλον όταν εκπορεύεται από αυτούς που κυβέρνησαν επί τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο και όταν απευθύνεται αυτή η κριτική σε κάποιον ο οποίος πρώτος επέβαλε στο ΕΛΚ ο κ. Όρμπαν να τεθεί ουσιαστικά εκτός των κόλπους του». «Το ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά είναι η Νέα Δημοκρατία».

Τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Αλ. Τσίπρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «με ξενίζει η ρητορική των ίσων αποστάσεων ότι “ψήφισε κάτι άλλο” γιατί “Τσίπρας - Μητσοτάκης είναι το ίδιο”». «Δεν είμαστε το ίδιο», τόνισε και πρόσθεσε ότι «σε αυτούς, λοιπόν, τους συμπολίτες μας απευθύνομαι με πολύ ευθύ τρόπο και τους λέω ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να υπάρξει πολιτική αλλαγή είναι μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία.

Για τη δημόσια ασφάλεια και τα περιστατικά βίας, ειδικά από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε μεν ότι «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο» τονίζοντας όμως ότι «το δικαίωμα να πετάς μολότοφ, να καις τα πάντα και να τα σπας δεν είναι».

«Είμαι ξεκάθαρος», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, «δεν θα βάλουμε εμπόδιο σε οποιαδήποτε ειρηνική διαδήλωση, αλλά δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτούς που βγαίνουν απ' τις καταλήψεις και τα Πανεπιστήμια με βαριοπούλες, τα σπάνε και ξαναγυρίζουν πίσω».

«Θα καταργήσουμε το άσυλο, το οποίο σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα -εάν χρειαστεί- η αστυνομία θα μπει μέσα στα Πανεπιστήμια και θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Διότι δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα σε κάποιες Πανεπιστημιακές σχολές, οι οποίες έχουν γίνει καταφύγιο για όλους αυτούς», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ακόμα τη δέσμευσή του για επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, με 1.500 στοχευμένες προσλήψεις, καινούργιες μηχανές, καινούργια περιπολικά. Τα περιπολικά μας είναι 15 ετών. Μας στοιχίζει πολύ περισσότερο να τα συντηρήσουμε από το να αγοράσουμε καινούργια», εξήγησε.

Στάθηκε επίσης στη δέσμευσή του ότι θα φτιαχτούν φυλακές τύπου Γ', εξηγώντας ότι «δεν γίνεται η χώρα να μην έχει φυλακές υψίστης ασφάλειας, όχι μόνο για τρομοκράτες, αλλά και για πάρα πολύ σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι έχουν κάνει τον Κορυδαλλό περίπου τσιφλίκι τους».

«Έχουμε 20 δολοφονίες στον Κορυδαλλό, 20 δολοφονίες μέσα στον Κορυδαλλό και κανείς δεν ασχολείται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή». Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «δεν είναι δεξιά πολιτική, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή, αλλά η αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να διαφυλάξει τον νόμο και την τάξη, να διαφυλάξει το ίδιο το κράτος δικαίου».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο όραμά του για το κέντρο της Αθήνας, που όπως είπε περιλαμβάνει «μια γενναία ανάπλαση και αναβάθμιση του αρχαιολογικού μουσείου, με μια καινούρια είσοδο, διπλασιασμό της έκτασής του με υπογειοποίηση -έχουν ήδη γίνει οι σχετικές μελέτες- και με αξιοποίηση του χώρου του Πολυτεχνείου για να αναδείξουμε τον πολιτιστικό και τον πραγματικό εκπαιδευτικό του ρόλο. Σε συνδυασμό με ειδικά κίνητρα για το πώς μπορεί να αναβιώσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και η γειτονιά των Εξαρχείων. Επιχειρηματικά κίνητρα για να αρχίσουν να ξαναέρχονται επενδύσεις. Πιστεύω ότι και το Μετρό θα βοηθήσει ώστε να αλλάξει όψη η πλατεία των Εξαρχείων», κατέληξε ο Κυρ. Μητσοτάκης.