Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, ενώ χθες η συζήτηση εξελίχθηκε σε υψηλούς τόνους με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δέχεται τα πυρά των υπουργών Επικρατείας και Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα, αναμένεται να απαντήσει στην κριτική που άσκησε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για τις πρώτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για επιχείρηση άλωσης του κράτους καθώς και για την αποπομπή της Βασιλικής Θάνου, την οποία χαρακτήρισε αντισυνταγματική. 

Ο Α. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ και σε ότι αφορά το Ελληνικό, υποστηρίζοντας ότι παρά τα δήθεν χατίρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη «αν ο επενδυτής δεν έχει λεφτά δεν θα επενδύσει». 

Η απάντηση - καταπέλτης του Άδωνι Γεωργιάδη, ήρθε άμεσα. Ο υπουργός Ανάπτυξης κατέθεσε στα πρακτικά παλαιότερη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που περιείχε 50 ίδιες «τροποποιήσεις», ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να του πει σε ποιο σημείο της τροπολογίας ευνοείται ο επενδυτής. «Αν δεν το κάνετε πάει να πει ότι αυτά που είπατε πριν ήταν... έπεα πτερόεντα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Απάντηση στα λεγόμενα του Α. Τσίπρα έδωσε και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σχολιάζοντας την πρόβλεψη ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει. «Κρατώ τη δήλωσή σας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να πετύχει. Εύχομαι και ελπίζω να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη, με το ότι ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν θα χάνατε τις εκλογές», είπε ο υπουργός.

Εξάλλου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για σειρά διατάξεων του σχεδίου νόμου. Το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας υποβάλλεται στα άρθρα για τον υπηρεσιακό Γραμματέα, τα άρθρα για τους Γενικούς και τους Ειδικούς Γραμματείς, για τη μεταβατική διάταξη που καταργεί το μητρώο για τα επιτελικά στελέχη και τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο ΑΣΕΠ. Ονομαστική ψηφοφορία καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το σύνολο του κεφαλαίου του νομοσχεδίου για τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Διαβάστε ακόμα:

- Γ. Βαρουφάκης: H ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε και υπουργούς