Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Live

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Live

Στην Ολομέλεια της Βουλής κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το οποίο φέρνει αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ αλλά και στο καθεστώς στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου θα διεξαχθεί περίπου στις 2 το μεσημέρι, ενώ τον λόγο αναμένεται να λάβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

 

Εχθές, ξέσπασε κόντρα με το καλημέρα, καθώς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας διαμαρτυρήθηκε για τη σπουδή του αρμόδιου υπουργού να το φέρει με fast track διαδικασίες.

Ο κ. Τζαβάρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για στραγγαλισμό του δημοκρατικού διαλόγου και μάλιστα την κάλεσε να φέρει τα νομοσχέδια ως… ψηφίσματα. Και κάπου εκεί ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αν και συναίνεσαν με τη διαδικασία, θίχτηκαν από τον κ. Τζαβάρα.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, επιχείρησε να απαντήσει στο επιχείρημα ότι το νομοσχέδιο είναι μαμούθ και σε 4 ημέρες δεν γίνεται καν να διαβαστεί, με ειρωνείες, λέγοντας πως «το πρόβλημα σας είναι ότι είναι μεγάλο; έπρεπε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε βοηθούς να σας βοηθήσουν στην ανάγνωση».