Ψηφίζεται η τροπολογία για το ποδόσφαιρο - Μαξίμου: «Υπεράνω ομάδων η κυβέρνηση»

Ψηφίζεται η τροπολογία για το ποδόσφαιρο - Μαξίμου: «Υπεράνω ομάδων η κυβέρνηση»

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που κατατέθηκε χθες για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, μετατρέποντας την ποινή του υποβιβασμού σε τιμωρία αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμών. Η διαδικασία θα γίνει με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποτελεί και την πρώτη «δοκιμασία» για την κυβερνώσα πλειοψηφία, ως προς τον κίνδυνο διαρροών.

Εξάλλου, κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν εχθές πως «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων», σημειώνοντας με νόημα ότι «είναι ώρες ευθύνης για όλους. Κυρίως για τους πολίτες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνονται εργαλεία στις επιδιώξεις κανενός».

«Εκφράζει το κοινό συμφέρον. Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική κι όχι οπαδική. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους», ανέφεραν. 

Ο πρωθυπουργός με τη διαγραφή Ζαγοράκη στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, ενώ με την επιλογή του αναμφίβολα θέτει το πλαίσιο και για το... μέλλον.

Στ. Πέτσας: Δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που προβλέπει τις ποινές σε ποδοσφαιρικές ομάδες σε περίπτωση πολυιδιοκτησίας ομάδων. 

Μάλιστα τόνισε ότι «το θέμα του ποδοσφαίρου δεν προκάλεσε κυβερνητική κρίση».

Όπως εξήγησε «το θέμα του ποδοσφαίρου είναι ένα δύσκολο θέμα διότι απευθύνεται κυρίως στο θυμικό» προσθέτοντας πως «αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή με την νομοθετική πρωτοβουλία που είναι στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που θα δείτε στο επόμενο διάστημα σχετίζονται συνολικά με το θέμα του ποδοσφαίρου και της διαχείρισης του, επομένως θα ήθελα να διαφυλαχθώ σε σχέση με αυτά που θα δείτε στο ποδόσφαιρο τα οποία δεν σχετίζονται με ποινές μόνο αλλά με ολόκληρη οργάνωση».

Αναφορικά με την στάση των άλλων κομμάτων σημείωσε πως «κάποιοι επέλεξαν να βγάλουν το χέρι τους από την φωτιά, πολλά κόμματα ζήτησαν να απέχουν από την ψηφοφορία άρα δεν έχουν θέση και στα δύσκολα επιλέγουν να είναι έξω από το κάδρο ενώ επεσήμανε πως «όντως καταλαβαίνουμε την συναισθηματική φόρτιση σε Θεσσαλονίκη – Πειραιά».

Διαβάστε ακόμα:

Κατατέθηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών