Ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών - Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών - Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Σήμερα το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έπειτα από τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση, η οποία κορυφώθηκε με τη «μάχη» των πολιτικών αρχηγών.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 14:30, δι'' εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών, με τους ομιλητές συνολικά να φθάνουν τους 230. 

Εχθές, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εθνική ήττα τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Τσίπρα και αποκαλύπτοντας με στοιχεία τα σημεία τα οποία αποδεικνύουν πως παραχωρήθηκε «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα στα Σκόπια.

«Αγνοείτε τους Έλληνες» είπε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση εργαλειοποιεί ένα εθνικό θέμα εξαγοράζοντας και συνειδήσεις βουλευτών. Ακόμη, σημείωσε πως η Ελλάδα μπορεί ανά πάσα στιγμή βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα ως μια μέρα εθνικής υπερηφάνειας! Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι χαρίζουμε το όνομα Μακεδονία στους γείτονες καθώς επίσης και τη γλώσσα. Και παρ' όλα αυτά ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας παίρνει πίσω αυτό που της ανήκει, την ιστορία, τα σύμβολα, την παράδοση, την κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας.

Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Σε νέα συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι καλεί η Επιτροπή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στην πλατεία Συντάγματος και πριν αρχίσει η προγραμματισμένη για τις 14:30 ψηφοφορία για κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή. 

«Την Παρασκευή από τις 12:00, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων μάθημα για όλον τον κόσμο: Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Θα είμαστε συνεπείς στο νέο ραντεβού που ορίζουν για την κήδευση της Μακεδονίας μας», αναφέρεται στο κάλεσμα μέσω Facebook.