Ψάχνουν... θεραπεία να μη διαλυθούν οι ΑΝΕΛ - Σιβυλλική δήλωση Βούτση

Ψάχνουν... θεραπεία να μη διαλυθούν οι ΑΝΕΛ - Σιβυλλική δήλωση Βούτση

Λύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή αναζητούνται προκειμένου να αποφευχθεί η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, με τον πρόεδρο της Βουλής να παρεμβαίνει μετά τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού συμβουλίου και να δηλώνει ότι «υπάρχει αύριο ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα».

Ο Νίκος Βούτσης, που έχει δηλώσει πως θα υιοθετήσει τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου άφησε να εννοηθεί ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια που σημαίνει ότι αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις ώστε να διασωθεί ο Π. Καμμένος, να διατηρήσει τα προνόμια του αρχηγού και να σταματήσει τις απειλές προς την πλευρά της κυβέρνησης.

«Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ. Γι' αυτό τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο, θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει αύριο ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Καταλάβετε το το ξανά είπα. Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης είπε ότι σε θεωρητικό επίπεδο «μπορεί αύριο να γυρίσουν πίσω όσοι είχαν φύγει και να έχουμε μια μεγάλη Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Μετά τη δήλωση αυτή ουδείς δύναται να αποκλείσει ακόμη και το ενδεχόμενο να μην παραιτηθεί ο Θ. Παπαχριστόπουλος, και ο Π. Καμμένος να μην υλοποιήσει για μια ακόμη φορά την απειλή του περί διαγραφής. Βέβαια θα πρέπει να ανεχθεί και την ψήφο που θα δώσει και στην κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Δεδομένης της άρνησης τριών πρώην βουλευτών των ΑΝΕΛ να επιστρέψουν στην ΚΟ ένα ενδεχόμενο που μένει ανοιχτό είναι να παραιτηθεί πρόωρα από Βουλευτής ο Νίκος Νικολόπουλος και να παραδώσει την έδρα στο πλαίσιο της εξαγγελίας που έχει κάνει ότι θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Βέβαια μπορεί και να επιστρέψει μέχρις ότου αποχωρήσει.

Ανοιχτό φυσικά είναι και το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποιος από τους προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ βουλευτές. Οι Δ. Καμμένος και Λαζαρίδης έχουν δηλώσει πως δεν επιστρέφουν. Εν τούτοις το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει τόσες πολλές κυβιστήσεις που τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Βούτσης έχει δείξει πως δεν μιλάει χωρίς να γνωρίζει. Άλλωστε έχει παρέμβει και προσωπικά αφού είναι αυτός που παρακάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα τον Θ. Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί και να περιμένει την κύρωση του Πρωτοκόλλου από τη Βουλή.

Μάλιστα σε ερώτηση αν θα το πράξει εκ νέου ανέφερε ότι «τελευταία συμβουλή δόθηκε εκείνη την ημέρα, αύριο θα αποφασίσει μόνος του. Και την προηγούμενη φορά μόνος του αποφάσισε απλά εγώ του έθεσα υπόψιν του όλα τα δεδομένα. Καλά έκανε και δεν παραιτήθηκε, είχα πει ότι υπάρχει το χρονικό διάστημα να θεραπευτούν τα πράγματα».

Το πως θα επιχειρηθεί να «θεραπευθεί» (κατά τα λεγόμενα Βούτση) η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ θα διαπιστωθεί αύριο. 

Διαβάστε ακόμα:

- Προς διάλυση η Κ.Ο του Π. Καμμένου – Αρνητική η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου