Πρύτανης ΠΑΜΑΚ: Ο Γαβρόγλου νομιμοποιεί εμμέσως τους κουκουλοφόρους

Πρύτανης ΠΑΜΑΚ: Ο Γαβρόγλου νομιμοποιεί εμμέσως τους κουκουλοφόρους

Αποφασισμένος να διεθνοποιήσει το θέμα που έχει προκύψει με την αντίδραση του υπουργού Παιδείας στο περιστατικό βίας  στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δήλωσε ο πρύτανης του ιδρύματος Αχιλλέας Ζαπράνης υπογραμμίζοντας πως είναι πασιφανές ότι έχει στοχοποιηθεί.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Σκάι ο κ. Ζαπράνης και σχολιάζοντας την ανακοίνωση του κ. Γαβρόγλου με την οποία του ζητά να «κάνει την αυτοκριτική του», είπε ότι ήταν, «μη αναμενόμενη, που κυριολεκτικά με άφησε άφωνο».

Αρχικά, είπε, μου ήρθε στο νου η ιστορική φόρτιση της λέξης «αυτοκριτική»: «Χαμογελώ γιατί είναι καθήκον του καλού αριστερού να κάνει την αυτοκριτική του, αλλά όταν στην περίοδο του υπαρκτού σοσιαλισμού στις λαϊκές δημοκρατίες, σε καλούσαν να "κάνεις την αυτοκριτική σου", σε περίμεναν τα υπόγεια της Ασφάλειας και κάτι χειρότερο».

«Τι εννοεί ο κύριος υπουργός, εξισώνει το θύτη με το θύμα;», είπε, σχολιάζοντας την ανακοίνωση Γαβρόγλου όπου ο υπουργός του καταδικάζει μεν τη βία, αλλά επιρρίπτει ευθύνες και στον ίδιο και επισημαίνει: «Εμμέσως έρχεται ο κύριος υπουργός και τους νομιμοποιεί. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα γι'' αυτό και θα διεθνοποιήσω το θέμα, γιατί έχει χαθεί η λογική από το ελληνικό κράτος».

«Εεντελώς απρόκλητα και με πρωτοφανή σφοδρότητα μου απευθύνθηκε ο υπουργός Παιδείας. Ήταν κάτι πρωτοφανές και δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιο λόγο το έκανε αυτό ο κύριος υπουργός». «Φοβάμαι και πάρα πολύ, είναι πασιφανές ότι έχω στοχοποιηθεί», επεσήμανε ο Πρύτανης.