Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, 19:18

-A +A

Πρυτάνεις κατά Γαβρόγλου για την κατανομή των 500 θέσεων μελών ΔΕΠ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, 19:18
Πρυτάνεις κατά Γαβρόγλου για την κατανομή των 500 θέσεων μελών ΔΕΠ
-A +A

 

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, με ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου, για τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σχετικά με την κατανομή 500 θέσεων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ και την αντιστοίχηση τμημάτων για τις μετεγγραφές του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους.

Συγκεκριμένα, για τις 500 θέσεις μελών ΔΕΠ, το προεδρείο της Συνόδου ανέφερε ότι η απόφαση κατανομής των θέσεων «δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση κατανομής που κατατέθηκε, όπως ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό, ομόφωνα από τα μέλη της Συνόδου Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων».

Όσον αφορά τις αντιστοιχίες των τμημάτων, η Σύνοδος σημείωσε ότι η απόφαση του υπουργού Παιδείας «δεν πληροί τις αναγκαίες ακαδημαϊκές και τυπικές προϋποθέσεις», καθώς «προβαίνει σε αντιστοιχίσεις λειτουργούντων με μη λειτουργούντα και άνευ προγραμμάτων σπουδών ακαδημαϊκά Τμήματα».

Για το ζήτημα αυτό πήρε θέση και η ΠΟΣΔΕΠ, κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό» εκ μέρους του κ. Γαβρόγλου, αφού, όπως υποστήριξε, η απόφαση κατανομής των θέσεων δεν συνοδεύεται από την απόφαση για κατανομή των αντίστοιχων κονδυλίων.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα