Πρωτοβουλία ΝΔ για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία - Επίσκεψη κλιμακίων στην Κρήτη

Πρωτοβουλία ΝΔ για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία - Επίσκεψη κλιμακίων στην Κρήτη

Πρωτοβουλία για την ανακούφιση των πληγέντων από το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κρήτη αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση τροπολογίας για τα Χανιά για αναστολή του συνόλου εκτελεστικών μέτρων είτε δημοσίου είτε ιδιωτών για ένα διάστημα που θα συμφωνηθεί, με τη ΝΔ να προτείνει τρεις μήνες. 

Η τροπολογία, η οποία ετοιμάζεται, θα αφορά οποιασδήποτε μορφής πλειστηριασμούς, χρέη στην εφορία κ.α.., κατά τα πρότυπα ρύθμισης που είχε γίνει σε προηγούμενες φυσικές καταστροφές, ανέφερε ο ίδιος. 

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, ανακοίνωσε ότι πιθανότατα τα αρμόδια υπουργεία θα εκδώσουν σχετική υπουργική απόφαση που θα «καλύπτει» όσα προβλέπει η ρύθμιση που ζήτησε η Νέα Δημοκρατία και άρα η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεώρησε ο κ. Πιτσιόρλας ότι είναι περιττή.

Σημειώνεται πως εχθές, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter είχε δεσμευθεί πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν το συντομότερο οι εκτεταμένες καταστροφές που προξένησε η κακοκαιρία στα Χανιά. 

Παράλληλα, δύο κλιμάκια αποτελούμενα από βουλευτές και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν αύριο στην Κρήτη: Ένα στα Χανιά υπό τον συντονισμό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και ένα στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο υπό τον συντονισμό του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη του κόμματος θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα και θα ενημερωθούν από τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την έκταση των ζημιών.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την άμεση στήριξη των εν λόγω περιοχών και να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τις τοπικές αρχές για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν.

Δείτε εδώ την τροπολογία.