Προτιμότερη η σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή από τη ρήξη λέει ο Ν. Παρασκευόπουλος

Προτιμότερη η σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή από τη ρήξη λέει ο Ν. Παρασκευόπουλος

Λίγες μέρες μετά τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο που φωτογραφήθηκε με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο και τη Ρω, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος δίνει άφεση αμαρτιών στη Χρυσή Αυγή προτείνοντας τη στήριξή της από τα δημοκρατικά κόμματα εάν κάνει βήματα εκδημοκρατισμού!

Πρόταση που προκαλεί πολλά και ποικίλα ερωτήματα αφού είναι νωπές ακόμη οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στο ίδιο του το κόμμα από την πρωτοβουλία Καμμένου και τις φωτογραφίες στο Καστελόριζο με τους κ.κ Παππά και Κασιδιάρη.      

Ειδικότερα σε συνέντευξή του σήμερα στην "Βραδυνή" ο κ. Παρασκευόπουλος δηλώνει πως: «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Εκτός της στήριξης της ΧΑ ο πρώην υπουργός προχώρησε και σε μια ακόμη πρόταση που πυροδότησε ήδη αντιδράσεις από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.  

Ζήτησε να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας υποστηρίζοντας πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.