Πρωτάθλημα με λεφτά από την ΕΡΤ για τις «άστεγες» ομάδες

Πρωτάθλημα με λεφτά από την ΕΡΤ για τις «άστεγες» ομάδες

Σήμερα θα οριστικοποιηθεί, πιθανότατα, η συμφωνία μεταξύ του Γιώργου Βασιλειάδη και της Super League για το σχέδιο χρηματοδότησης του πρωταθλήματος καθώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μπαταγιάννη και τις επτά «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία).

Όπως είχε γράψει ο «Φιλελεύθερος» η... αντίσταση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στις απαιτήσεις των προέδρων των ΠΑΕ δεν άντεξε για πολύ. Εκεί που παρουσιαζόταν ανένδοτος και... δεν συζητούσε καν το ενδεχόμενο να μείνουν 14 οι ομάδες της Λίγκας από τη σεζόν 2019-20, τώρα εμφανίζεται έτοιμος να υπογράψει τα πάντα και να τους παραδώσει τα λεφτά της ΕΡΤ μέσω νέων τηλεοπτικών συμβολαίων, καθώς τους θέλει «συμμάχους» στις εκλογές που έρχονται. 

Σαν αντίδοτο στις υποχωρήσεις του υφυπουργού, οι ΠΑΕ δέχονται να περιοριστεί ο δανεισμός παικτών από ομάδα σε ομάδα, αλλά από την... επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, κάτι που δεν είναι σίγουρο πως θα εφαρμοστεί μέχρι τότε, όπως και τόσα άλλα που κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί.
Θέλοντας να δείξει ότι... παραμένει σταθερός στις απόψεις του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έβαλε την τελευταία στιγμή έναν ακόμη... όρο στις ΠΑΕ: Να γίνει το φετινό πρωτάθλημα με 16 ομάδες και το επόμενο με 14, όπως απαιτούν οι πρόεδροι της Λίγκας, αλλά από τη... μεθεπόμενη σεζόν 2020-21 να μειωθούν σε 12!

Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο μιας διαπραγμάτευσης - οπερέτας, αφού το 2020 στη θέση του θα κάθεται άλλος υφυπουργός - άλλης κυβέρνησης, ο οποίος φυσικά δεν θα δεσμεύεται σε τίποτα απ'' όσα συζητούνται ή συμφωνούνται τώρα.

Άλλωστε και η όποια διαπραγμάτευση με την ΕΡΤ για την ανανέωση των τηλεοπτικών συμβολαίων που θα υπογραφούν τώρα θα γίνει με την τότε διοίκησή της.