Προσωρινή κράτηση της Σ. Ζαχαράκη και 30.000 ημερησίως ζητά ο Κ. Βαξεβάνης

Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018, 17:31
-A +A
Προσωρινή κράτηση της Σ. Ζαχαράκη και 30.000 ημερησίως ζητά ο Κ. Βαξεβάνης

Αγωγή σε βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Σοφίας Ζαχαράκη κατέθεσε ο Κ. Βαξεβάνης ζητώντας 300000 ευρώ, ημερήσια χρηματική αποζημίωση 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση «μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως». Της αγωγής είχε προηγηθεί μήνυση που είχε οδηγήσει μάλιστα την αστυνομία στην αναζήτηση της κ. Ζαχαράκη προκειμένου να τη συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου φτάνοντας μέχρι τα γραφεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχε προκαλέσει αυτή η ενέργεια του Κ. Βαξεβάνη, ο ίδιος επανέρχεται καταθέτοντας αγωγή στην οποία, όπως αποκαλύπτει με ανακοίνωσή της Η Νέα Δημοκρατία, «το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, δεν αρκέστηκε μόνον στην ποινική δίωξη της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ κ. Σοφίας Ζαχαράκη κινώντας προσφάτως την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής της. Κατέθεσε και αγωγή σε βάρος της αξιώνοντας το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως».

Σύμφωνα με την Ν.Δ «η αγωγή αυτή δεν στρέφεται ασφαλώς κατά της κ. Ζαχαράκη, αλλά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι προφανές ότι η ΝΔ θα είναι αντίδικος του κ. Βαξεβάνη στη δίκη». Καλώντας ευθέως τον Πρωθυπουργό να λάβει θέση και «να βρεί το θάρρος να αναλάβει επιτέλους στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει.» ξεκαθαρίζει ότι «η Ν.Δ. δεν εκφοβίζεται και δεν εκβιάζεται».

Καταλήγει δέ, απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, αναφέροντας: «ας ενημερώσει τέλος τα παπαγαλάκια του ότι η διεύθυνση για τυχόν νέες αγωγές και μηνύσεις είναι Πειραιώς 62, Μοσχάτο, ΤΚ 18346».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα