Προσωπική επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού που κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ότι παρέδωσε την «μακεδονική γλώσσα και εθνότητα» στους γείτονες με τη συμφωνία των Πρεσπών, πραγματοποίησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να αντικρούσει τις τοποθετήσεις του επί του Μακεδονικού ζητήματος.   

Μετά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Καβάλα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά πως «ζει σε εικονική πραγματικότητα»  και ότι «δεν μπορεί να παραδεχτεί την καταστροφή που επέφερε στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας η κυβέρνησή του. Δεν μπορεί και δεν θέλει να παραδεχτεί πως το διαβόητο "success story" που επιχείρησε να πουλήσει στον ελληνικό λαό ήταν μια φούσκα».

Συνεχίζοντας προσθέτει για τον κ. Σαμαρά ότι «δεν θέλει να παραδεχτεί πως η χώρα βγήκε οριστικά και αμετάκλητα από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο. Δεν θέλει να παραδεχτεί πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα πέτυχε μια εθνικά συμφέρουσα και βιώσιμη λύση».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων ότι «είναι προφανές, επίσης, πως ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. δυσκολεύεται πολύ να εγκαταλείψει την καριέρα τού «μακεδονομάχου» με την οποία πορεύτηκε από την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη μέχρι και σήμερα».