Πρόσκληση σε επενδυτές και τουρίστες από την Κίνα απηύθυνε ο Αδ. Γεωργιάδης

Πρόσκληση σε επενδυτές και τουρίστες από την Κίνα απηύθυνε ο Αδ. Γεωργιάδης

Τη δέσμευση της Κυβέρνησης για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων κινέζικων εταιρειών, που έχουν δρομολογηθεί αλλά ανεστάλησαν λόγω της κρίσης, επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση σε επενδυτές και τουρίστες από την Κίνα.

Μιλώντας σήμερα, στο διαδικτυακό φόρουμ “INVEST IN GREECE 2020”, που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Ανάπτυξης της Κίνας (NDRC), μέσω του αρμόδιου φορέα του (CODA), η Belt and Road Associates και η πλατφόρμα China Go Abroad ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει ιδιαίτερα την προώθηση νέων επενδυτικών σχεδίων.

«Στην παγκόσμια κρίση του κορονοϊού προκρίνουμε ως κοινή μας απάντηση την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας, ειδικά στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να ξεπεράσουμε την κρίση όσο το δυνατόν γρηγορότερα», επισήμανε.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης έκανε στην ομιλία του ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία «Belt and Road Initiative» καθώς και εμβληματικές Κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα όπως της COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά, της State Grid στον ΑΔΜΗΕ και στο ηλιοθερμικό πάρκο «Minos» στην Κρήτη, ενώ, παράλληλα, υπενθύμισε τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας και σεβασμού μεταξύ των δύο λαών.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης της Κίνας έστειλε μέσω της ομιλίας του σαφές μήνυμα στήριξης των επενδύσεων στην Ελλάδα.