Προς διάσπαση (;) η Ένωση Κεντρώων – Στην έξοδο Σαρίδης και Φωκάς

Προς διάσπαση (;) η Ένωση Κεντρώων – Στην έξοδο Σαρίδης και Φωκάς

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αλαλούμ επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, με το κόμμα να βρίσκεται ενώπιον μιας εσωτερικής κρίσης. Την ώρα που ο Γιάννης Σαρίδης βρίσκεται ουσιαστικά με το ένα πόδι εκτός, ένας άλλος βουλευτής φέρεται να τον… προλαβαίνει.

Ο λόγος για τον Αριστείδη Φωκά, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί, όπως τουλάχιστον δήλωσε στη Βεργίνα tv. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι αισθάνεται ανεξάρτητος και προαναγγέλλοντας την οριστικοποίηση του «διαζυγίου» με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής αύριο, λόγω της ασυνεννοησίας των βουλευτών με την ηγεσία.

Κι όλα αυτά, όταν ο Γ. Σαρίδης ήδη έχει παραιτηθεί από γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ από ό,τι φάνηκε σήμερα στην συνεδρίαση της ΚΟ δεν υπάρχει κοινή συνισταμένη με τον Βασίλη Λεβέντη.

Ειδικότερα, ο κ. Λεβέντης κάλεσε τον κ. Σαρίδη να ζητήσει συγγνώμη για όσα έχουν προηγηθεί, όμως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Αίσθηση προκαλεί πάντως η πλήρης άγνοια την οποία δηλώνουν από την Ένωση Κεντρώων, όπου όπως ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Αριστείδη Φωκά από ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης κι ενώ στο γραφείο δεν έχει σταλεί καμία επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ούτε κι ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή με κανέναν. Να σημειωθεί ότι ο κ. Φωκάς μετά τη βόμβα που πυροδότησε δια τηλεοράσεως είναι άφαντος και ως εκ τούτου οι προθέσεις του δεν μπορούν να αποτυπωθούν με ακρίβεια.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον η Ένωση Κεντρώων κινδυνεύει να μείνει με 4 βουλευτές, εφόσον αποχωρήσουν οι κ.κ. Σαρίδης και Φωκάς, ενώ ο Δ. Καβαδέλλας μετά το επεισόδιο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει δώσει την παραίτησή του στον Β. Λεβέντη…