Προς αποχή οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που διαφωνούν με την αναδοχή

Προς αποχή οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που διαφωνούν με την αναδοχή

Την μέση λύση της αποχής επεξεργάζονται στο Κίνημα Αλλαγής για όσους διαφωνούν με το νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, η ηγεσία του κόμματος «προτρέπει» τους βουλευτές να απουσιάσουν από την σχετική ονομαστική ψηφοφορία σήμερα το μεσημέρι, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στο εσωτερικό.

Μάλιστα, και οι διαφωνούντες, που μπορεί να φτάσουν τους οκτώ ή τους εννιά, εμφανίζονται θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς όπως λένε «εμάς δεν μας ενοχλεί κάτι τέτοιο, αφού η διαφωνία μας έχει εκφραστεί σε αρκετά  επίπεδα».

Υπενθυμίζεται ότι οι «αντάρτες» προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ποτάμι -μέσω και του Σταύρου Θεοδωράκη- έχει ήδη αποφασίσει να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η Φώφη Γεννηματά δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα διασπούσε πλήρως το κόμμα της. Εξάλλου, διαφωνίες εμφανίζονται τόσο στην Νέα Δημοκρατία όσο και στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Αλέξανδρος Διαμάντης