Προς ανεξαρτητοποίηση από την Ένωση Κεντρώων ο Γ. Σαρίδης;

Προς ανεξαρτητοποίηση από την Ένωση Κεντρώων ο Γ. Σαρίδης;

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ένα βήμα πριν την ανεξαρτητοποίηση φέρεται να βρίσκεται ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος χθες ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι πλέον γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ειδικότερα, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε ότι θα κάνει γνωστές τις τελικές του αποφάσεις κατά τη διάρκεια της σημερινή συνεδρίασης της ΚΟ, η οποία ωστόσο λίγο αργότερα αναβλήθηκε λόγω μη ύπαρξης απαρτίας.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για το ξέσπασμα του κ. Σαρίδη αποτέλεσε η συμπεριφορά του συναδέλφου του στην Ένωση Κεντρώων Δημήτρη Καβαδέλα να διαμαρτυρηθεί δημόσια και με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση γιατί του ζήτησαν να πληρώσει εισιτήριο κατά την είσοδό του στην ΔΕΘ.

 «Δυστυχώς κύριες Πρόεδρε, οι προαναφερθείσες ενέργειες του συνάδελφου, κ. Καβαδέλλα οι οποίες έγιναν ενώ κατείχα τη θέση του Γραμματέως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρόλο που δεν έπληξαν το Κοινοβούλιο εν γένει φοβάμαι ότι στιγματίζουν τη βουλευτική ιδιότητα στα μάτια μερίδας της Κοινής Γνώμης», αναφέρει στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και συμπληρώνει πως «ελπίζει ότι με αυτή την ενέργειά του συμβάλλει στην προστασία του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας, σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων για το μέλλον της Δημοκρατίας μας».

Σε έτερη επιστολή του προς τον Βασίλη Λεβέντη ο κ. Σαρίδης σημειώνει ότι αιτία της απόφασής του αποτελεί το πρόσφατο δυσάρεστο περιστατικό κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αλλά κι ακόμη η πιο θλιβερή κλιμάκωσή του.

«Η πολιτική μου ευθιξία και η ιδιότητά μου, του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και του γράμματά της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, με υποχρεώνουν να αναλάβω μερίδιο της ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της ΔΕΘ αλλά και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με την οποία εσείς κι εγώ διατηρούμε ισχυρότατους δεσμούς».

Φωτογραφία intime news