Προμηνύεται κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης με δύο κινήσεις

Προμηνύεται κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης με δύο κινήσεις

Η απόφαση είναι ειλημμένη και δεν αλλάζει. Ο πολιτικός λόγος που θα διατυπώνει η κυβέρνηση θα είναι ήπιος και μετρημένος. Στόχος θα είναι η διαμόρφωση ενός πολιτισμένου κλίματος στην κοινωνία μακριά από φθηνές αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές κορώνες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητά όλο το τελευταίο διάστημα επέλεξε να μην απαντήσει στην πόλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά θεμάτων. 

Παρόλα αυτά, όπως ξεκαθαρίζει καλά πληροφορημένη πηγή, αυτό δεν θα πρέπει να θεωρεί ως αδυναμία από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου. «Όταν ο κ.Τσίπρας θα περνάει τα όρια της ευπρέπειας η κυβέρνηση θα απαντάει και μάλιστα με σφοδρότητα», ήταν το σχόλιο συνομιλητή του κ. Μητσοτάκη, στον απόηχο των πρόσφατων σκληρών επιθέσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό. 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται το liberal.gr,  αναμένεται κλιμάκωση της πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο προσεχές διάστημα, μιας και η κυβερνητική πλειοψηφία είναι έτοιμη να «σηκώσει το γάντι» και να δείξει στην Κουμουνδούρου ποιος έχει το πάνω χέρι στο πεδίο της αντιπαράθεσης. Πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από δύο στοχευμένες επιλογές που θα έχουν ως σκοπό  να πλήξουν τον πυρήνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Η πρώτη έχει να κάνει με την γνωστή υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Η σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα, Νίκου Παππά, θα πρέπει να θεωρείται ένα ισχυρό ενδεχόμενο. Μία τέτοια κίνηση θα φέρει σε δύσκολη θέση τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και θα βάλει το κόμμα σε θέση απολογούμενου. 

Η φράση του Θόδωρου Λιβανίου στη βουλή την περασμένη εβδομάδα  ότι «έρχεται η ώρα και γι' αυτά», αναφερόμενος στα «βοσκοτόπια», είναι απολύτως ενδεικτική. Η δεύτερη κίνηση από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου που θα ανεβάσει την ένταση στην πολιτική σκακιέρα έχει να κάνει με την υπόθεση Novartis. Αναμένεται νέος κύκλος κατάθεσης μαρτύρων ενώ το δικαστικό συμβούλιο βρίσκεται προ των πυλών. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη υπόθεση και η απόδοση δικαιοσύνης είναι για το κυβερνών κόμμα κομβικής σημασίας και ταυτόχρονα για τον ΣΥΡΙΖΑ εστία εσωστρέφειας.