Προεκλογική συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ – «Ξέχασε» τις εκλογές τον Oκτώβριο ο Τσίπρας

Προεκλογική συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ – «Ξέχασε» τις εκλογές τον Oκτώβριο ο Τσίπρας

Με το βλέμμα στη διαφαινόμενη ήττα, όπως καταγράφεται στο σύνολο των δημοσκοπήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε προσκλητήριο προς τις «προοδευτικές» δυνάμεις για σύγκλιση προκειμένου όπως είπε να αποτραπεί η άνοδος της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή απέφυγε να μιλήσει για εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο.

Το θέμα των εκλογών απασχόλησε τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως αντικείμενο επισήμως τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση. Εν τούτοις στη συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα των εθνικών εκλογών καθώς και η κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή διάφορες υποθέσεις μεταξύ των οποίων και αυτή του Παύλου Πολάκη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να προχωρήσει σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση ώστε να αποφευχθούν διαρροές και σχόλια γύρω από την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Εν τούτοις ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά ακόμη και στη γνωστή δήλωσή του περί ολοκλήρωσης της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησής του. Είναι ενδεικτικό πως η λέξη Οκτώβριος δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό ο οποίος δήλωσε απλά πως στις 26 Μαΐου θα γίνουν οι Ευρωεκλογές και οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Να σημειωθεί πως αυτό σημαίνει ότι ο δεύτερος γύρος των εκλογών για Δημάρχους και Περιφερειάρχες θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.

Στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανώς αμήχανος έκανε λόγο για «πλατιά απεύθυνση» προς την κεντροαριστερά, το μοναδικό του πολιτικό αφήγημα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ζητά αυτή τη σύμπλευση προκειμένου να αποφευχθεί η άνοδος της ακροδεξιάς... στην Ευρώπη και η επικράτηση των... νεοφιλελεύθερων επιλογών.