Προεδρείο… μόνο ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή!

Προεδρείο… μόνο ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή!

Τα πολιτικά παιχνίδια ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση των όρων των δανείων που χορηγήθηκαν προς τα κόμματα και τα ΜΜΕ, καθώς στη σύνθεση του προεδρείου δεν υπάρχει κανένας βουλευτής της αντιπολίτευσης!

Για του λόγου του αληθές πρόεδρος ορίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Δημήτρης Καμμένος και χρέη Γραμματέα αναλαμβάνει η Παναγιώτα Κοζομπόλη (ΣΥΡΙΖΑ).

Το μονοκομματικό προεδρείο πυροδότησε τις ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς νωρίτερα ο Δημήτρης Σταμάτης είχε απευθύνει αίτημα στο πλαίσιο της συνεννόησης να υπάρχει και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Όπως, μάλιστα, τόνισε ο ίδιος μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίασης,  τη Μεγάλη Τρίτη οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η Εξεταστική Επιτροπή για να προγραμματίσει τις εργασίες της, η ΝΔ θα ζητήσει αν μη τι άλλο οι συνεδριάσεις να είναι ανοιχτές, δηλαδή, είτε να μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής είτε να καλύπτονται από το εσωτερικό κύκλωμα για τους δημοσιογράφους. 

Σε κάθε περίπτωση, οι εργασίες της εξεταστική επιτροπής δεν ξεκίνησαν  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σύμπνοια στην σύστασή της, αφού το αίτημα υπερψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.