Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τις «μεταγραφές» από το ΠΑΣΟΚ

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τις «μεταγραφές» από το ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις και προβληματισμό προκάλεσε σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ο ανασχηματισμός, καθώς η υπουργοποίηση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αφενός αίσθηση αδικίας σε κάποιους, αφετέρου εγείρει ερωτήματα για την μακροπρόσθεσμη ωφέλεια μιας τέτοιας επιλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν και αντιλαμβάνονται τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα να επιχειρήσει άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ενόψει εκλογών, ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικά για το κατά πόσο η υπουργοποίηση του Θάνου Μωραίτη και του Άγγελου Τόλκα, δίνει το σωστό στίγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πόσο δηλαδή το «νέο» που ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός συνάδει με τη μεταγραφή στελεχών με μακρά πορεία στο ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον χαμηλόφωνα, μεν, υπάρχει και δυσαρέσκεια καθώς κάποια στελέχη δεν μπορούν να παραγνωρίσουν το γεγονός ότι ενώ έβαζαν «πλάτη» στα δύσκολα για την κυβέρνηση, βλέπουν τώρα σε υπουργικούς θώκους δύο στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, τα οποία μάλιστα αποδεικνύεται ότι ασκούσαν σκληρή κριτική σε κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα να διεμβολίσει τον χώρο από τον οποίο αντλεί ψηφοφόρους το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, σε μια τελευταία προσπάθεια να μειώσει την μεγάλη διαφορά που διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την πλειονότητα των δημοσκοπήσεων.