Προβληματισμός στο Μαξίμου για τα ποσοστά Νοτοπούλου - Ηλιόπουλου

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τα ποσοστά Νοτοπούλου - Ηλιόπουλου

Στο δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα, τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνουν κατά κύριο λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα και η Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλοι υποψήφιοι σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους, προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην περίπτωση της Κατερίνας Νοτοπούλου, το επιτελείο της εστιάζει κυρίως στις νέες ηλικίες και σε όσους ψηφοφόρους επιλέγουν ανανέωση και νεότητα. Παρ' όλα αυτά, είναι αξιοσημείωτο ότι η νεαρή στην ηλικία υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στην ηλικιακή ομάδα 17-44, στην οποία θεωρητικά έπρεπε να έχει εκλογικό πλεονέκτημα.

Προβάδισμα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, καταγράφει σε νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, ο στηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιος, Νίκος Ταχιάος.

Ο Νίκος Ταχιάος, στην έρευνα που έλαβε χώρα το διάστημα 19-22 Φεβρουαρίου σε 854 νοικοκυριά με τηλεφωνικές συνεντεύξεις κατέγραψε ποσοστό 13,4%, με τον Γιώργο Ορφανό να τον ακολουθεί με 12,5%. Πίσω τους ένας ακόμα προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιος και άλλοτε Νομάρχης της πόλης Παναγιώτης Ψωμιάδης με 10%.

Ωστόσο, τα πράγματα και στην Αθήνα δεν φαίνονται καλύτερα καθώς μια συντριπτική ήττα του Ηλιόπουλου θα αποτελέσει πλήγμα για το ηγετικό προφίλ του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ενώ φαίνεται να είναι πολύ δημοφιλής τόσο στο πρωθυπουργικό περιβάλλον όσο και στο κόμμα, στην κοινωνία παραμένι άγνωστος, ενώ όπου έχει αναγνωρισιμότητα τον βρίσκουν άχρωμο. Συγκεκριμένα, οι δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου αποτυπώνουν καθαρά ότι δεν τραβάει.

Φωτογραφία intime news