Προβάδισμα 21,5 μονάδες για τη ΝΔ - Το 67,3% κρίνει θετικά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη
Δημοσκόπηση Marc

Προβάδισμα 21,5 μονάδες για τη ΝΔ - Το 67,3% κρίνει θετικά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη

Με διευρυμένη απήχηση στην κοινή γνώμη, τόσο του πρωθυπουργού όσο και της κυβέρνησης, κλείνει ο πρώτος χρόνος από την εκλογική νίκη της ΝΔ με το 67,3% των πολιτών να κρίνει θετικά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc.

Στο ίδιο γκάλοπ, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτα Θέμα», καταγράφεται θετική άποψη για την πρωθυπουργία του Κυρ. Μητσοτάκη ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, σε ποσοστό 43,9% .

Το 60,3% θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλύτερο πρωθυπουργό, ενώ το 25,7% τάσσεται υπέρ του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 42% έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά να διαμορφώνεται στις 21,5 μονάδες.

Το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί τρίτο με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Metron Analysis: Με 18 μονάδες διαφορά προηγείται η ΝΔ 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει «το Βήμα της Κυριακής», κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, έναν χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, αναδεικνύεται ο Κυρ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, η οποία προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜΕΡΑ25 με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της.

Να σημειωθεί πως ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, 4 στους 10 πολίτες απάντησαν πως θεωρούν την οικονομία, ενώ την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορονοϊού το 14%, το προσφυγικό-μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης ενώ οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους ανησυχούν, δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, ενώ κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο της διακυβέρνησής της.