Προβάδισμα 14,5% της ΝΔ στο νότιο Αιγαίο για Ευρωεκλογές

Προβάδισμα 14,5% της ΝΔ στο νότιο Αιγαίο για Ευρωεκλογές

Σημαντικό προβάδισμα 14,5 ποσοστιαίων μονάδων με αναγωγή διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο Αιγαίο (εκλογικές περιφέρειες Δωδεκανήσων και Κυκλάδων), δέκα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, η ΝΔ έχει προβάδισμα 14,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, συγκεντρώνοντας 30%, ενώ έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%. Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6,8% και τέταρτο το ΚΙΝΑΛ με 6%. Στην 5η θέση το ΚΚΕ με 4%. Τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφουν ποσοστά από 1,3% και κάτω. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 26,4%. Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στο γράφημα: 

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 13,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ποσοστά να διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ:27,3, ΣΥΡΙΖΑ: 14%, Χρυσή Αυγή: 6,1%, ΚΙΝΑΛ: 5,4%, ΚΚΕ: 3,6%. Αναλυτικά:

Η έρευνα της Opinion Poll δείχνει «κατάρρευση» του ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο Αιγαίο, αφού στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 το κυβερνών κόμμα ήταν μπροστά στα Δωδεκάνησα με περίπου έξι μονάδες, ενώ στις Κυκλάδες προηγείτο με περίπου δύο μονάδες διαφορά. 

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll διενεργήθη το διάστημα 11 με 14 Μαΐου, μετά τη σύγκρουση στη Βουλή για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο κότερο Παναγόπουλου, αλλά και την εξαγγελία παροχών από πλευράς του πρωθυπουργού.