Πρόβα διακυβέρνησης το 12ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ

Πρόβα διακυβέρνησης το 12ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Μέσα σε κλίμα ενότητας και με ξεκάθαρο στόχο να σταλεί το μήνυμα ότι απέναντι σε μια κυβέρνηση που ζει πια εκτός τόπου και χρόνου, η Νέα Δημοκρατία αντιπροτάσσει ένα συνολικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής και στήριξης όλων των Ελλήνων, πραγματοποιείται το 12ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναδείξει τόσο τα μέτρα που θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, όσο και εκείνα που έχουν ήδη προγραμματισθεί στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας. Αυτά θα αφορούν δέκα θεματικές ενότητες που σχετίζονται με την Κατοικία, το Εισόδημα, την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Ασφάλεια, τη Σχέση των πολιτών με το κράτος και τέλος τη Συμφιλίωση της Επαγγελματικής με την Προσωπική ζωή.

Το στίγμα του δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από εκτενείς αναφορές στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ  στον πρόλογο του εντύπου θα διανέμεται στους συνέδρους. 

Ο κ. Μητσοτάκης προχωρά στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν τη χώρα, ενώ στέλνει μήνυμα  νίκης ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα. «Αυτός της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού. Ο δρόμος που θα απελευθερώσει την Ελλάδα από τα δεσμά του κρατισμού και του λαϊκισμού, όπως τονίζει χαρακτηριστικά. Στην τοποθέτηση του ο κ. Μητσοτάκης περιγράφει δέκα πεδία, γύρω από τα οποία οικοδομείται το σχέδιο του κόμματός του για την ανάταξη της οικονομίας και της χώρας συνολικά, ενώ σημειώνει με έμφαση ότι οι πολίτες δεν ζητούν εύκολες υποσχέσεις και ευχολόγια, αλλά  λύσεις εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές για τα προβλήματά τους.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές. Αξίζουμε καλύτερα και όλοι μαζί θα πάμε την Ελλάδα μπροστά. Αυτό είναι και το μήνυμά μας με δύο λέξεις: Eλλάδα, μπορούμε!», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Πάγιος στόχος της ΝΔ είναι να αποτυπώσει εμπράκτως ότι η ανανέωση του κόμματος είναι διαρκής, όπως και ότι οι πόρτες της είναι ανοιχτές σε όλους όσοι συμμερίζονται τις βασικές πολιτικές της προτάσεις και την ανάγκη μιας γενναίας πολιτικής αλλαγής με στόχο να απελευθερωθούν επιτέλους οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να μπει ένα οριστικό τέλος στην δεκαετή οικονομική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τους ήδη γνωστούς προσκεκλημένους του συνεδρίου, τον επικεφαλής  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Manfred Weber, τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, θα υπάρξει και μια ξεχωριστή ενότητα στην ολομέλεια της Κυριακής με τίτλο «Ανοιχτό Κόμμα, Ανοιχτό Βήμα» στην οποία το παρών θα δώσουν σημαντικές προσωπικότητες από πολλούς και διαφορετικούς τομείς που δεν είναι μέλη της ΝΔ: Ο επιχειρηματίας στον τομέα του software Μάρκος Βερέμης, η Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βάσω Κιντή, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Mιχαήλ Κωσταράκος, ο αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Ματσαγγάνης, ο διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης της “διαΝΕΟσις” Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης θα μιλήσουν κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας του συνεδρίου. 

Με τις συγκεκριμένες παρουσίες που έχουν πολιτικές αναφορές σε όλο το εύρος του δημοκρατικού φάσματος η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει  το δυναμικό της άνοιγμα στην κοινωνία, απευθυνόμενη και σε ανθρώπους που ουδέποτε την είχαν στηρίξει στο παρελθόν, στοχεύοντας σε μια πλατιά συστράτευση δυνάμεων, ώστε να ανοίξει ένα πραγματικά νέο κεφάλαιο για τη χώρα. Όπως μαθαίνουμε πάντως το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο πλαίσιο του συνεδρίου, αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με στόχο την ενίσχυση των σπιτιών φιλοξενίας απροστάτευτων παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου». 

«Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Ελλάδα την επόμενη δεκαετία. Ο ένας δρόμος είναι των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων, του λαϊκισμού και του κρατισμού, της ανάπτυξης με δανεικά, που χρεοκόπησε και τελικά οδήγησε σε επώδυνα μέτρα για όλους. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού. Ο δρόμος που θα απελευθερώσει την Ελλάδα από τα δεσμά του κρατισμού και του λαϊκισμού», αναφέρει κομματική πηγή ενόψει του συνεδρίου. 

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει αρχίσει τονίζουν κομματικές πηγές και συμπληρώνουν ότι  τα διλήμματα τίθενται καθαρά  πλέον στους πολίτες. Δημαγωγία, ψέματα, διχασμός ή ευθύνη, αλήθεια, ενότητα;  Μείωση των φόρων, επενδύσεις, δουλειές ή υπερφορολόγηση, φτωχοποίηση, πελατειακές σχέσεις; Αξιοκρατία ή κομματικό Κράτος;  Ασφάλεια ή χάος; Πατριωτισμός ή εθνικές υποχωρήσεις; 

Στο 12ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ δεν υπήρξε πρόσκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της  πρωτοφανούς πολιτικής απρέπειας του κ. Τσίπρα, όπως τονίζουν κομματικές πηγές, να προγραμματίσει μια ομιλία του την ίδια ακριβώς ημέρα και ώρα με εκείνη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην έναρξη του προγραμματισμένου Συνεδρίου της. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι για προφανείς λόγους δεν προσκλήθηκαν ούτε οι ΑΝΕΛ. 

Διαβάστε ακόμα:

- Ξεκινά σήμερα το 12ο Συνέδριο της ΝΔ - Κυρ. Μητσοτάκης: «Ελλάδα μπορούμε»