Προανακριτική: Σήμερα το πόρισμα για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Προανακριτική: Σήμερα το πόρισμα για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης καθώς στις 11.30 το πρωί θα συνεδριάσουν τα μέλη της για να εξετάσουν τις εισηγήσεις των κομμάτων που από χθες έχουν κατατεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζητούν την παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο για μια σειρά βαρύτατων αδικημάτων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η σύσταση εγκληματικής συμμορίας, η δωροληψία, ο εκβιασμός, η ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, η παράβαση καθήκοντος. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει την απαλλαγή του πρώην υπουργού. 

Μιλώντας στο Action 24 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της προανακριτικής επιτροπής Κωνσταντίνος Κυρανάκης αποκάλυψε ότι μέσα στις σελίδες του πορίσματος της Nέας Δημοκρατίας αναφέρεται για περισσότερες από 200 φορές το όνομα της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Βαρύτατες κατηγορίες αποδίδει σύμφωνα με πληροφορίες και το πόρισμα του Κινήματος Αλλαγής τόσο στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όσο και στην Ελένη Τουλουπάκη. Στο πόρισμα του ΚΙΝΑΛ περιγράφονται αναλυτικά τα αδικήματα για τα οποία πρέπει να διωχθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ενώ γίνεται αναφορά και στην εισαγγελέα διαφθοράς ως συμμετέχουσα. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προσήλθε στη γραμματεία της προανακριτικής επιτροπής και ζήτησε τα πορίσματα των αντεισαγγελέων κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη για τους εισαγγελείς διαφθοράς και τους χειρισμούς τους στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε επίσης να κληθεί ενώπιον της επιτροπής σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προκειμένου να εξεταστεί χωρίς όρκο, «δεδομένου ότι έχουν προκύψει νέα, σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία για την απόδειξη της αθωότητάς του και την ανεύρεση της αλήθειας».