Πως ο Κ. Φρουζής «φωτογράφισε» τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Πως ο Κ. Φρουζής «φωτογράφισε» τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο φέρεται να φωτογραφίζει πίσω από την σκευωρία ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από την προανακριτική επιτροπή. Μάλιστα, στο κάδρο βάζει και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

Την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ρωτώντας τον Φρουζή, αναζήτησε την… πηγή της σκευωρίας και τον ρώτησε αν θεωρεί ή γνωρίζει ότι υπάρχει εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας. «Εσείς αντιληφθήκατε κάποια δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου, που μίλησε για τη NOVARTIS, ενώ εξελισσόταν η δικογραφία; Σας έκανε εντύπωση ποιος ασχολούνταν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή τη διαδικασία; Ακούσατε τη δήλωση Παπαγγελόπουλου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, που μίλησε για τη NOVARTIS;», είπε ο κ. Νικολακόπουλος με την απάντηση του κ. Φρουζή να είναι καταφατική. Στην ερώτηση εάν οι δηλώσεις έγιναν παράλληλα με την έρευνα εναντίον του ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis φέρεται να αποκαλύπτει ότι «όλα έγιναν ταυτόχρονα».

Στην υπόθεση, λοιπόν, του Νικολακόπουλου ότι ο Παπαγγελόπουλος γνώριζε, ο Φρουζής μεταξύ άλλων λέει: «σήμερα που μιλάμε, οι επτά στους δέκα να έχουν αθωωθεί, να μην έχουν «μπαγλαρώσει» τους ψευδομάρτυρες και να μπορεί ακόμα κανείς να λέει ότι είναι σκάνδαλο. Αντί να λέει, αλλάζω τον τίτλο και ασχολούμαι με τους δύο, συνεχίζει να προσπαθεί κάποιος να πείσει τον άλλο -με το ζόρι όμως- ότι είναι σκάνδαλο».

Με τη συζήτηση να εξελίσσεται φτάνει η στιγμή της… αποκάλυψης. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος, όταν έκανε τη δήλωση εκείνη την εποχή, δικαιολογείται να γνωρίζει κάτι σε σχέση…», ρωτά ο Α. Νικολακόπουλος για να λάβει την εξής απάντηση- κόλαφο: « Μα, λογικά εδώ δεν πρέπει να γνωρίζει σήμερα. Μπορεί να γνώριζε τότε; »

Όταν, μάλιστα, ο κ. Νικολακόπουλος αναζητά μήπως στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φρουζής απαντά: «Τότε μου έκανε εντύπωση που έκανε δήλωση, έτσι βαρύγδουπη και παράλληλα θυμάμαι επίσης που έγινε μία κουβέντα, πάλι σε ένα προαύλιο χώρο, που ίσως να ήταν το Μαξίμου ή κάτι άλλο, με τον Τζανακόπουλο. Το θυμάμαι δηλαδή…». Μετά ο πρώην αντιπρόεδρος βάζει στο κάδρο και τον Π. Πολάκη σημειώνοντας ότι τον θυμάται «να λέει ότι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη οι μάρτυρες»!

«Δικαιολογούνταν δηλαδή εκείνη την εποχή να γνωρίζει ο κ. Πολάκης κάτι τέτοιο;», αναρωτιέται ο Α. Νικολακόπουλος με τον Φρουζή να ξεκαθαρίζει: «Μα, δεν δικαιολογείται να μιλήσει, όχι να γνωρίζει. »

Πάντως, ο Φρουζής ξεκαθαρίζει, λίγο αργότερα, ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ήταν εκείνη που γνώριζε την υπόθεσή του και διεξήγαγε την έρευνα στο σπίτι του.