Προανακριτική: Καταχρηστική η άρνηση Τουλουπάκη να καταθέσει

Προανακριτική: Καταχρηστική η άρνηση Τουλουπάκη να καταθέσει

Έως και την καθυστέρηση του αστυνομικού οργάνου να της παραδώσει την κλήτευση χρησιμοποίησε ως δικαιολογία η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για να «παίξει καθυστερήσεις», με την πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής ανακριτικής να χαρακτηρίζει της συμπεριφορά της προσβλητική και καταχρηστική.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τουλουπάκη υποστήριξε ότι έλαβε την κλήτευση όταν είχε παρέλθει το 24ώρο όπως ορίζει ο νόμος. Συγκεκριμένα, την πήρε στα χέρια της στις  11.32 χθες το πρωί και η ώρα κατάθεσή της ήταν για τις 10 το πρωί. Συνεπώς, επικαλούμενη αυτή τη δικαιολογία αρνήθηκε να έρθει στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής η κλήτευση της έφυγε εμπρόθεσμα από την επιτροπή, ωστόσο ο αρμόδιος αστυνομικός καθυστέρησε περίπου 1.30 ώρα να της την παραδώσει, με αποτέλεσμα η ίδια να βρει πάτημα, προκειμένου να πει ένα ακόμη «όχι». 

«Μέχρι σήμερα οι καταθέσεις και οι κλητεύσεις γινόταν σε πνεύμα καλοπιστίας και κανείς δεν επικαλέστηκε τέτοιου είδους δικονομικά προβλήματα για να μην προσέλθει», τόνιζαν πηγές της επιτροπής, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυρία Τουλουπάκη θα έρθει την προσεχή εβδομάδα. Μάλιστα, σύσσωμη η προανακριτική φέρεται να καταδίκασε την συμπεριφορά της εισαγγελέως, που όπως την χαρακτήριζαν ορισμένοι ήταν τουλάχιστον «καταχρηστική» και σίγουρα προσβλητική. 

Αναλυτικά τα έγγραφα της κλήτευσης:

Διαβάστε ακόμα:

- Καλείται στην προανακριτική ως μάρτυρας ο Ν. Παππάς