Πρ. Παυλόπουλος: Nομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι αποζημιώσεις

Πρ. Παυλόπουλος: Nομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι αποζημιώσεις

Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του γερμανού αξιωματούχου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρ. Παυλόπουλος μίλησε για τις απαιτήσεις της Ελλάδας ως προς το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις της εποχής της κατοχής «τις οποίες, παγίως, θεωρούμε νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Όπως ανέφερε ο ΠτΔ «τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως. Όλως αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Νομικού Πολιτισμού. Με βάση λοιπόν τους κανόνες αυτού του Πολιτισμού και, οπωσδήποτε, σε αρμόδιο δικαιοδοτικό forum καθένας θα υποστηρίξει τις θέσεις του».

Ακόμη, μεταξύ άλλων, ο Πρ. Παυλόπουλος επαίνεσε τη στάση του Φ.Β. Σταϊνμάιερ απέναντι στην Ελλάδα σε κρίσιμες φάσεις των δύσκολων διαπραγματεύσεων, χαρακτηρίζοντας αποτελεσματική τη συμβολή. Όπως είπε «συμβολή, η οποία πήγαζε αφενός από την εγνωσμένη ευαισθησία σας έναντι του Ελληνικού Λαού, που, όπως όλοι πλέον αναγνωρίζουν, κατέβαλε μεγάλο κόστος για λάθη των μνημονιακών προγραμμάτων, τα οποία δεν θα μπορούσαν, κατ' ουδένα τρόπο, να του καταλογισθούν».

«Και, αφετέρου και ιδίως, από την βαθιά πίστη σας ως προς την σημασία της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Φ.Β. Σταϊνμάγερ αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.