Πότε θα «φτύσουν» την κάμηλο;

Πότε θα «φτύσουν» την κάμηλο;

Της Κατερίνας Γαλανού

Ορισμένοι Ποταμίσιοι εύχονται και προσεύχονται η συμφωνία για το Σκοπιανό που φέρνουν Τσίπρας και Κοτζιάς να είναι η αφορμή που ψάχνουν για να εγκαταλείψουν το ΚΙΝΑΛ μέσα στο οποίο (ξανα)ασφυκτιούν και (ξανα)μετάνιωσαν που μετέχουν.

Αλλά τα επιχειρήματα που επιστρατεύουν κινδυνεύουν να τους εκθέσουν ανεπανόρθωτα ως... οπορτουνιστές. Είναι παραπάνω από αναφαίρετο δικαίωμα και του Σταύρου Θεοδωράκη και του Σπύρου Δανέλλη και άλλων βουλευτών του Ποταμιού να υπερασπίζονται ενθέρμως την άποψή τους ότι η συμφωνία για την επίλυση της μακρόχρονης διαφοράς μας με τα Σκόπια είναι αναγκαία και να επιθυμούν να τη στηρίξουν διά της ψήφου τους. Δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς, ιδίως όταν αυτή είναι επί χρόνια η πάγια θέση τους. Αλλά δεν είναι και πολύ λογικός ο «εκβιασμός» που επιχειρείται προς την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τη Φώφη Γεννηματά.

Πρωί πρωί χθες ο συνήθης ύποπτος βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης βγήκε (στο ραδιόφωνο 2/47) και αφού επανέλαβε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία υποστήριξε ότι αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπερψηφίσει μαζί με το Ποτάμι, τότε η Σεβαστουπόλεως θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή της για κοινή πορεία στο ΚΙΝΑΛ! Ο βουλευτής του Ποταμιού δείχνει να θεωρεί ως απολύτως φυσικό ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος να μην υπερψηφίζει τη συμφωνία για το Σκοπιανό που φέρνει ο Τσίπρας και να μην τίθεται θέμα για την κυβερνητική συνοχή, αλλά να υποστηρίζει πως το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμπορεύεται με το ΚΙΝΑΛ αν η Φώφη Γεννηματά και οι υπόλοιποι δεν συρθούν πίσω από τη δική του θέση!

Ο δε Σταύρος Θεοδωράκης αδίκησε πάλι τον εαυτό του ως πρόεδρο του Ποταμιού, χαρακτηρίζοντας απλά ως «οπορτουνιστική» τη στάση του Πάνου Καμμένου και θεωρώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ευθύνη γιατί ο εταίρος του «σαμποτάρει τη συμφωνία που διαπραγματεύεται ο ΥΠΕΞ»! Η ακροβασία του Ποταμιού στο «μένουμε ή φεύγουμε» κάπου εδώ φτάνει στο τέλος της. Εκτός κι αν η Φώφη Γεννηματά ακολουθήσει τη συνταγή του Αλέξη Τσίπρα με τον εταίρο του Πάνο Καμμένο! Να αφήσει δηλαδή ελεύθερους τους Ποταμίσιους (και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ) να ψηφίσουν κατά συνείδηση τη συμφωνία!

Έτσι θα χάνουν το χρήσιμο άλλοθι «για το καλό της χώρας και όχι του Τσίπρα» να εγκαταλείψουν το ΚΙΝΑΛ και ο καθένας θα φτάσει στην κάλπη να εξαργυρώσει (προσωπικά) το αντίτιμο της επιλογής του! Μάλλον η Φώφη δεν θα προλάβει να τους κάνει το «χουνέρι», αν αληθεύουν όσα συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες στη Σεβαστουπόλεως.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο στις 13 Ιουνίου.