ΠΟΤΑΜΙ: Το κακό τρίτωσε. Ένα νέο «μαύρο» απειλεί την ΕΡΤ

ΠΟΤΑΜΙ: Το κακό τρίτωσε. Ένα νέο «μαύρο» απειλεί την ΕΡΤ

Την κυβερνητική σιγή στις καταγγελίες του κ. Σπύρου Κρίμπαλη, εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος στην ΕΡΤ που κάνει λόγο για παραδιοίκηση και ένα σύστημα εξουσίας που «έχει εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο ανακατάληψης της ΕΡΤ, εξοστρακίζοντας σταδιακά όλα τα έμπειρα και ικανά στελέχη με μοναδικό κριτήριο αν ανήκουν στη σφαίρα επιρροής της φατρίας ή όχι», στηλιτεύει με ανακοίνωσή του το ΠΟΤΑΜΙ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «Την αρχή έκανε ο Νίκος Μιχαλίτσης Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ που στην παραίτηση του μίλησε για «μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού "συνδικαλισμού" (…)».

Τον Σεπτέμβριο είχαμε τις καταγγελίες του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ, Γιώργου Θαλασσινού: «Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ που οι συνδικαλιστές και η ομήγυρις δεν εργάζεται, αλλά διοικεί, οι γενικοί διευθυντές δεν έχουν απαραίτητα πτυχίο ΑΕΙ, αλλά ''μπάρμπα στην Κορώνη'' (….)».

Τώρα είναι ο Σπύρος Κρίμπαλης Εντεταλμένος Σύμβουλος Προγράμματος που, στην ανοιχτή του επιστολή προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, αποκαλύπτει:

Απαξίωση των οργανικών δομών της εταιρείας και υποκατάστασή τους από πλήρως ελεγχόμενες επιτροπές.

Τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων ενάντια σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας.

Παράδοση της ΕΡΤ στη «λαίλαπα Καλφαγιάννη» κατά τρόπο που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Μόνο οι εκλεκτοί της φατρίας παίρνουν εκπομπές».

Και συνεχίζει: «Έχουν περάσει αρκετές ώρες από τις καταγγελίες καταπέλτη του κ. Κρίμπαλη και κανείς κυβερνητικός δεν έχει απαντήσει. Και τι να πει; Τα sos που εκπέμπονται από την Μεσογείων – από όσους τολμούν και μιλούν - δείχνουν ότι η ΕΡΤ καλύπτεται σιγά σιγά από ένα νέο μαύρο. Το προηγούμενο μαύρο ήταν ξαφνικό και ως εκ τούτου άμεσα αντιληπτό. Το νέο μαύρο είναι ένας αργός εφιάλτης. Όλες οι παθογένειες του παρελθόντος μαζεμένες και πολλαπλασιασμένες».

Τέλος, επισημαίνει ότι «μόνη λύση είναι μια νέα διοίκηση στην ΕΡΤ επιλεγμένη με αξιοκρατικά κριτήρια πέρα από τις κομματικές λίστες και ορέξεις» και εν κατακλείδι σημειώνει: «Α! Και να κοπούν οι τηλεφωνικές γραμμές που συνδέουν την δημόσια τηλεόραση με τα γραφεία των κομμάτων και τα γραφεία των υπουργών».