Ποτάμι: Οι καταγγελίες Μανιαδάκη θέτουν ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα

Ποτάμι: Οι καταγγελίες Μανιαδάκη θέτουν ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα

Σοκαριστικές χαρακτήρισε το Ποτάμι τις καταγγελίες  του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, Νίκου Μανιαδάκη περί εκβιασμού του, οι οποίες, όπως τόνισε, παραπέμπουν στις χειρότερες πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων.

«Oι καταγγελίες του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis περί εκβιασμού του, προκειμένου να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, είναι σοκαριστικές. Παραπέμπουν στις χειρότερες πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να ερευνήσουν και να απαντήσουν. Εάν οι καταγγελίες αληθεύουν τίθεται ευθέως ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα», αναφέρεται χατακτηριστικά στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο κ. Μανιαδάκης σε αποκλειστική του συνέντευξη στο protothema.gr κατήγγειλε πιέσεις για να ενοχοποιήσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι δύο φορές την τελευταία εβδομάδα, στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου, εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.