Ποτάμι: Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι ούτε εχθροί ούτε φίλοι, κυρία Φωτίου

Ποτάμι: Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι ούτε εχθροί ούτε φίλοι, κυρία Φωτίου

«Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία "δεν κάνουν τίποτα", ενώ υπάρχουν διευθυντικά στελέχη που "μας υπονομεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ"», σημειώνει σε ανακοίνωση ο τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Ποταμιού.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «το Ποτάμι θέλει να ενημερώσει την κ. Φωτίου, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι – και δεν πρέπει να είναι – ούτε εχθροί ούτε φίλοι, της κυβέρνησης: Πρέπει να είναι επαγγελματίες, και ως τέτοιους να τους αντιμετωπίζει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Ως επαγγελματίες πρέπει να έχουν όλα τα εχέγγυα που θα καθιστούν την άσκηση των καθηκόντων τους απρόσκοπτη, χωρίς επιρροή από κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις».

Παράλληλα τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, προάγει τις χειρότερες πελατειακές πρακτικές και διχάζει: αυτή τη φορά το σώμα των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο ξεχωρίζει σε εχθρούς και φίλους. Κυβερνά εδώ και ενάμιση χρόνο με βάση το δόγμα "οι δικοί μας απέναντι στους άλλους". Κυβερνά με τον μόνο τρόπο που ξέρει: τοποθετώντας αρεστούς και κομματικούς φίλους σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, γιατί δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί πως το κράτος είναι δυνατό να λειτουργεί χωρίς την κομματική πατρωνία του κόμματος που είναι στην εξουσία».

Το Ποτάμι καταλήγει λέγοντας ότι «κι όμως υπάρχει άλλος δρόμος», προσθέτοντας ότι «πιστεύουμε πως η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους άξιους δημοσίους υπαλλήλους. Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας και στο Δημόσιο. Γι' αυτό το Ποτάμι περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του ένα σύνολο δράσεων που θα οδηγήσουν στην "ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου" κι όχι απλά στην "διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού" της δημόσιας διοίκησης».