Ποτάμι: Ο Τσίπρας προβάλλει τη μόχθο της πανεπιστημιακής κοινότητας ως δικό του κατόρθωμα

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 18:47
-A +A
Ποτάμι: Ο Τσίπρας προβάλλει τη μόχθο της πανεπιστημιακής κοινότητας ως δικό του κατόρθωμα

Στη σημερινή πολιτική αντιπαράθεση που έλαβε χώρα στη Βουλή σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρθηκαν με ανακοίνωσή τους οι Νέοι του Ποταμιού φέρνοντας στο φως την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να υποβιβάσει τις κραυγές αγωνίας φοιτητών και να προβάλλει τον μόχθο της πανεπιστημιακής κοινότητας για διεθνείς συνέργειες και καλές πρακτικές ως δικό του κατόρθωμα.

Συγκεκριμένα, οι Νέοι του Ποταμιού τονίζουν:

«Στη σημερινή αντιπαράθεση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Βουλή, η σκέψη μας ήταν στα παιδιά του Γυμνασίου από την Κοζάνη που παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα από τον εξώστη. Στα παιδιά αυτά, που σε 3 χρόνια θα έρθουν αντιμέτωπα με το τι εστί ελληνικό Πανεπιστήμιο. Και θα διαπιστώσουν ότι προ τριετίας είχαν παρακολουθήσει έναν Πρωθυπουργό που έλεγε ψέματα και έναν αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που έκρυβε τη διαχρονική ευθύνη της παράταξής του, προκειμένου να καλύψουν και οι δύο την ανεπάρκειά τους.

Εκπαιδευτικά ιδρύματα στα όρια της διάλυσης, στο έλεος της ανομίας, της εγκληματικότητας και των κάθε λογής φοιτητοπατέρων, με το επιστημονικό προσωπικό και τους φοιτητές να παλεύουν καθημερινά για να μετατρέψουν την απαξίωση σε γνώση.

Τη στιγμή που, ο κ. Τσίπρας, επιχειρεί να υποβιβάσει τις κραυγές αγωνίας φοιτητών και καθηγητών λέγοντας ότι η εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Που προβάλλει τον μόχθο της πανεπιστημιακής κοινότητας για διεθνείς συνέργειες και καλές πρακτικές ως δικό του κατόρθωμα, λέγοντας πως όλα βαίνουν καλώς στο ΕΜΠ και τα υπόλοιπα ιδρύματά μας.

Που απομειώνει το brain drain στα παιδιά των ελίτ και σε εκείνα που απέτυχαν να περάσουν τις εξετάσεις, για να κρύψει κάτω από το χαλί την εκ των έσω απαξίωση των πανεπιστημίων μας, την απουσία σύνδεσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά, την έλλειψη ανάπτυξης και τους μισθούς πείνας που οδηγούν χιλιάδες από μας στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Τη στιγμή, παράλληλα, που ο κ. Μητσοτάκης κάνει γαργάρα την ύπαρξη κομματικών φοιτητικών παρατάξεων και τραμπούκων που λυμαίνονται τα ιδρύματά μας και ανταγωνίζονται επάξια για μια θέση στην εικόνα υποβάθμισης του ελληνικού πανεπιστημίου. Που, χάριν κομματικού οφέλους, παρουσιάζει αυθαίρετα στην ομιλία του τοποθετήσεις και αγώνες δημοσίων προσώπων, τα οποία δήθεν ‘’άτυπα συνυπογράφουν’’ τις ερωτήσεις που ο ίδιος θέτει.

Σε όσους μας καλούν σε ανοχή στη μετατροπή του Πανεπιστημίου από πνευματικό κέντρο σε προπύργιο παραβατικών συμπεριφορών και σε όσους κάνουν πως ανακάλυψαν τώρα την πυρίτιδα, οι Νέοι στο Ποτάμι απαντάμε καθαρά πως δεν θα συνηθίσουμε το τέρας, ούτε θα ανεχτούμε την περαιτέρω υποβάθμιση των ιδρυμάτων μας. Φτάνει πια! Από το no big deal, πρέπει να πάμε στο new deal».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα