Ποτάμι: Η προσπάθεια εξαπάτησης συνεχίζεται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ποτάμι: Η προσπάθεια εξαπάτησης συνεχίζεται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Το Ποτάμι θα επιμείνει. Ζητάει από τον κ. Τσίπρα να δώσει στη δημοσιότητα τα σχέδια που ετοίμασαν οι σύμβουλοί του, σχέδια που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν επιστράτευση, κρατικοποιήσεις και έκδοση IOU αντί για ευρώ», δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης από την Κρήτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Την καλύτερη απάντηση στον κ.Τσίπρα και στην ανερμάτιστη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζονται να δώσουν κορυφαίοι Έλληνες καθηγητές μεγάλων αμερικάνικων πανεπιστημίων (Harvard, ΜΙΤ, Boston, Stanford κ.α.). Σύμφωνα με πληροφορίες του Κινήματός μας οι Έλληνες καθηγητές-περισσότεροι από 20 - καταγγέλλουν για «ανάρμοστη συμπεριφορά» (improper contact) τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, στον πρόεδρο του πανεπιστημίου που διδάσκει -στο Πανεπιστήμιο του Texas. Αφορμή βέβαια είναι η ενεργή συμμετοχή του κ.Γκάλμπρεϊθ στην επεξεργασία του plan X της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σχεδιασμός που σύμφωνα με τους καθηγητές «παραβίαζε το Σύνταγμα και τους ελληνικού νόμους» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο neakriti.gr, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, επεσήμανε από τη Κρήτη όπου βρέθηκε εσπευσμένα σήμερα λόγω της κηδείας του στελέχους του Ποταμιού, Δημήτρη Καδιανάκη, ότι : «Το Ποτάμι θα επιμείνει. Ζητάει από τον κ. Τσίπρα να δώσει στη δημοσιότητα τα σχέδια που ετοίμασαν οι σύμβουλοί του, σχέδια που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν επιστράτευση, κρατικοποιήσεις και έκδοση IOU αντί για ευρώ. Οι υπουργοί που πρωταγωνίστησαν στην εγκληματική διαπραγμάτευση του ''15 πρέπει να πάψουν να κρύβονται και να πουν όλη την αλήθεια στον λαό. Δεν μπορεί ο κ. Χουλιαράκης να αναρωτιέται «ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρεϊθ» όταν τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι ήταν μαζί του τον Φεβρουάριο του ''15 στις Βρυξέλλες στο Eurogroup.

Περιμέναμε τώρα στην επέτειο του δημοψηφίσματος, να ειπωθούν δυο λόγια αυτοκριτικής για τα όσα έκανε η κυβέρνηση το προηγούμενο καλοκαίρι.

Για τα 100 δις περίπου που χάθηκαν λόγω των εγκληματικών επιλογών τους.

Και αντί να αναλάβουν ένα μέρος έστω της ευθύνης

για την καθυστερημένη διαπραγμάτευση,
για τα capital controls
για τα νέα λουκέτα που πρόσθεσαν
είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι βγήκαμε κερδισμένοι από το δημοψήφισμα περίπου 20 δις.

Η προσπάθεια λοιπόν εξαπάτησης συνεχίζεται. Και το Κίνημα μας δεν μπορεί παρά να είναι απέναντι σε αυτή τη δόλια πολιτική».