Ποτάμι: Εισαγγελέας και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες για το Μάτι

Ποτάμι: Εισαγγελέας και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες για το Μάτι

 

 

Σοβαρές υπόνοιες ότι προσπαθούν να καλυφθούν οι ευθύνες κυβερνητικών παραγόντων γεννά η ωμή και αιφνιδιαστική παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να μπλοκάρει την ανεξάρτητη και κατεπείγουσα εισαγγελική διερεύνηση για το πρωτοφανές εθνικό έγκλημα στο Μάτι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

"Λίγο πριν απαγγελθούν κατηγορίες και αποσταλούν κλήσεις για εξηγήσεις σε υπευθύνους της Περιφέρειας, των Δήμων, της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ, του Λιμενικό και προφανώς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Προστασίας του πολίτη, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παγώσει τα πάντα", καταγγέλλει το Ποτάμι τονίζοντας ότι "η κοινωνία και πρωτίστως οι συγγενείς των θυμάτων ζητάνε Δικαιοσύνη. Κάθε μεθόδευση για την καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης θα βαρύνει όχι μόνο την ηγεσία των δικαστικών σωμάτων αλλά πρωτίστως τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ".

 

"Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ορρωδούν ούτε μπροστά στην εκατόμβη των 99 νεκρών συνανθρώπων μας", επισημαίνει ο Τομέας Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ποταμιού, σε αιχμηρή ανακοίνωσή του.

"Οι συγγενείς των θυμάτων που ζητάνε Δικαιοσύνη μπορούν να περιμένουν… Το ''όλα στο φως'' για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημαίνει ''όλα στις καλένδες''. Τόσο κυνικά, τόσο απροκάλυπτα…"