Ποτάμι για Ζάεφ: Οι αλυτρωτισμοί να μην επιστρέφουν από το παράθυρο

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 17:47 - Τελευταία ενημέρωση: 18:15
-A +A
Ποτάμι για Ζάεφ: Οι αλυτρωτισμοί να μην επιστρέφουν από το παράθυρο

Το Ποτάμι καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει από την ηγεσία της πΓΔΜ να δεσμευθεί επισήμως ότι δεν θέτει μειονοτικά ζητήματα, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι ο αλυτρωτισμός πρέπει να εκριζωθεί «και να μην επιστρέφει από το παράθυρο».

«Οι αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ», αναφέρει το Ποτάμι, καθώς «και των εκπροσώπων της κυβέρνησής του δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το πώς βλέπουν οι γείτονες μας την επόμενη μέρα της συμφωνίας με την Ελλάδα». Ο αλυτρωτισμός, η καχυποψία και η αδιαλλαξία που ταλαιπωρούν επί δεκαετίες τις δύο χώρες πρέπει να εκριζωθούν και να μην επιστρέφουν από το παράθυρο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, το Ποτάμι καλεί την ελληνική κυβέρνηση, αντί να αδρανεί, να ζητήσει από την ηγεσία της πΓΔΜ να δεσμευθεί με σαφήνεια και όχι απλώς με προφορικές δηλώσεις ότι δεν θέτει μειονοτικά ζητήματα,επισημαίνονται πως οι γείτονές μας δεν υπαναχωρούν «από την παραδοχή -που αποτελεί και συμβατική τους υποχρέωση - ότι η γλώσσα τους ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών».

Το Ποτάμι επιμένει ότι πρέπει να αλλάξει το όνομα της γειτονικής χώρας, να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Ελλάδα και να ανοίξει ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία της. «Αυτό είναι το συμφέρον των λαών μας, των επόμενων γενιών και σε ότι αφορά την Ελλάδα αυτό είναι το πατριωτικά ορθό και υπεύθυνο», καταλήγει η ανακοίνωση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα