Πολιτικός σάλος από τις προαναγγελίες Πολάκη - Καμμένου για φυλακίσεις

Πολιτικός σάλος από τις προαναγγελίες Πολάκη - Καμμένου για φυλακίσεις

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην πολιτική σκηνή οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, μέσω των οποίων προανήγγειλε φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων, καθώς και αυτές του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τις οποίες στην κυβέρνηση προτίθενται να τους «στείλουμε όλους μέσα».

Ο συσχετισμός που επιχειρήθηκε από τον κ. Πολάκη των επικείμενων εκλογών με τις φυλακίσεις αντιπάλων δείχνει σύμφωνα με την αντιπολίτευση τις προθέσεις της συγκυβέρνησης να χρησιμοποίηση όλα τα μέσα προκειμένου να επιτύχει την ηθική εξόντωση των αντιπάλων της.

Η φράση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν κλείσουμε κάποιους φυλακή» χαρακτηρίζεται ενδεικτική της στάσης που θα τηρήσει και το Μαξίμου στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές επιλέγοντας την πόλωση και τις συκοφαντίες.

Αμέσως μετά τη δήλωση Πολάκη ήρθε η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος απαντώντας σε ανάρτηση ακολούθου του ανέφερε ξεκάθαρα «Θα πάνε όλοι μέσα», δείχνοντας εκ νέου ότι δεν προτίθεται να υλοποιήσει οποιαδήποτε απειλή σχετικά ε την αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχημα.

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν βέβαιο πως οι αναφορές των Π. Πολάκη και Π. Καμμένου δεν είναι τυχαίες αλλά αποτυπώνουν τον σχεδιασμό που υπάρχει και που κατ'' επανάληψη έχει αποκαλύψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον τρόπο που θα πολιτευθεί το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τι λένε οι υπουργοί αλλά το γεγονός πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επιτρέπει τέτοιου είδους αναφορές που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στον ρόλο της Δικαιοσύνης.

Στο Μαξίμου άλλωστε επικεντρώνει και την κριτική της η Ν.Δ. και σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας αν δεν παρέμβει τότε έχει δώσει πράσινο φώς για τις νέες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα παραπέμπουν στη σημερινή δήλωση του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με την οποία κανένας υπουργός "δεν κάνει του κεφαλιού του" αλλά βρίσκονται σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό

Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του ευρωβουλευτή, Κώστα Χρυσόγονου, ο οποίος μέσω twitter αναφέρθηκε στις δηλώσεις Πολάκη-Καμμένου λέγοντας «οι υπουργοί παίρνουν πραγματική εξουσία δίνοντας οδηγίες στους δικαστές για τη φυλάκιση των πολιτικών τους αντιπάλων και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση. Δοξάστε τους».

Πρέπει να σημειωθεί πως οι νέες παρεμβάσεις έχουν προκαλέσει αναστάτωση και στο δικαστικό κλάδο αφού όπως κατ'' επανάληψη έχουν τονίσει εκπρόσωποί τους με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνεται ένας θεσμός βασικός πυλώνας της ίδιας της Δημοκρατίας.

Και το ΚΙΝΑΛ όμως άσκησε δριμεία κριτική για τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με τις φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό.

Όπως λένε άλλωστε αν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν ενέκρινε αυτόν τον σχεδιασμό θα είχε ήδη παρέμβει παίρνοντας μέτρα έναντι τόσο του Παύλου Πολακη όσο και του Πάνου Καμμένου.