Πολιτικοί ελιγμοί μετά την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά

Πολιτικοί ελιγμοί μετά την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά

Ελιγμούς επιχειρεί η κυβέρνηση στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τη Δευτέρα θα γίνει Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου θα συζητηθεί εκ νέου η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει κατάθεση νέας ρύθμισης από την κυβερνητική πλευρά για προσωρινή ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζητά να προηγηθεί η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και να ακολουθήσει η Διάσκεψη των προέδρων.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός τη Δευτέρα το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να του μεταφέρει τις διαφωνίες και επιφυλάξεις της ΝΔ επί του θέματος.

Ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να συνεχίσει, με αλλαγές στα σημεία όπου έχει φανεί ότι πρέπει να υπάρξει διαφορετική ρύθμιση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, όμως επισήμανε ότι θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί το σκεπτικό της απόφασης, μόλις καθαρογραφεί.

Η ΝΔ θα συναινέσει σε ένα ΕΣΡ με συνταγματικές αρμοδιότητες, είπε στο σταθμό μας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Τόνισε πως η παρούσα κατάσταση δεν είναι παραδεκτή, κατηγόρησε όμως την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να βάλει έναν ακόμα κόμπο στο γόρδιο δεσμό. Όπως είπε, η κυβέρνηση βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο, κάνει λανθασμένη εκκίνηση και προχωρά χωρίς να διαβάσει το σκεπτικό της απόφασης, κάτι που δείχνει έλλειψη σεβασμού στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο κ Δένδιας χαρακτήρισε στερούμενες σοβαρότητας τις κατηγορίες εναντίον της ΝΔ ότι δε θέλει τη σύσταση του ΕΣΡ.

Απαντώντας στον κ. Δένδια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με τη στάση της οδήγησε στη μη σύσταση του ΕΣΡ με αποτέλεσμα η διαδικασία για τις άδειες να περάσει στη Βουλή και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Ο κ. Φάμελλος εξαπέλυσε μάλιστα πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να μη γίνει διαγωνισμός και να μην έχουμε δημόσια έσοδα.

Πηγή: skai.gr