Πολιτική Ακαδημία ΟΝΝΕΔ: Συνεδρία με παρουσία των προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών

Πολιτική Ακαδημία ΟΝΝΕΔ: Συνεδρία με παρουσία των προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ για πρώτη φορά με τη συμμετοχή προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών  από ολόκληρη την επικράτεια με τηλεδιάσκεψη. Προσκεκλημένος ως κεντρικός ομιλητής στην Ακαδημία ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών Θοδωρής Λιβάνιος.

Ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ αναφέρει πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια παρακολούθησαν ταυτόχρονα την Πολιτική Ακαδημία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου Απόστολος Γούτας, Μένιος Κορομηλάς, Χρυσόστομος Τσατσούλης ενώ το συντονισμό της τηλεδιάσκεψης ανέλαβε ο Διευθυντής της Πολιτικής Ακαδημίας Στέλιος Λεριός.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος συνεχάρη την ΟΝΝΕΔ για την πρωτοβουλία και την δράση της κατά τη διάρκεια της περιόδου της πανδημίας, ενώ στην εισήγησή του αναφέρθηκε στον ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη στήριξη της αυτοδιοίκησης προκειμένου να ανταπεξέλθει στις έκτακτες συνθήκες αλλά και στην ψήφο των αποδήμων Ελλήνων που όπως τόνισε ήταν μια ευκαιρία που, έστω και με μεγάλους συμβιβασμούς, δεν έπρεπε να χαθεί και επιτεύχθηκε με την γενναία παρέμβαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του και την διαφωτιστική εισήγησή του, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, τόνισε πόσο σημαντικό είναι αυτό το εγχείρημα και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Για πρώτη φορά καταφέραμε να δούμε ταυτόχρονα προέδρους Ν.Ε. ολόκληρης της χώρας σε μια Πολιτική Ακαδημία και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις τεχνολογικές δυνατότητες για να διατηρήσουμε την επαφή μας με το σύνολο των στελεχών μας».

Στιγμιότυπα από την πρώτη διαδικτυακή Πολιτική Ακαδημία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.