Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή

Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκεύοπουλου και αναφορές για προσέγγιση ή ευνοϊκή στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή που ακολούθησαν.

«Στο κόμμα των κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, και μέχρι πρότινος του κ. Μπαλτάκου, περισσεύει το θράσος», σημειώνει στην τελευταία του απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι: «οι πολίτες δεν έχουν πάθει αμνησία, ούτε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προέρχεται από παρθενογένεση. Φαίνεται, όμως, ότι στο κόμμα των κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, και μέχρι πρότινος του κ. Μπαλτάκου περισσεύει το θράσος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αρμόζει το "κρείττον του λαλείν το σιγάν"».

Η Νέα Δημοκρατία νωρίτερα είχε ζητήσει να «μην προσποιείται ενόχληση ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η σύμπλευσή του με την Χρυσή Αυγή, σε κρίσιμα ζητήματα είναι αυταπόδεικτη», προσθέτοντας:

«Θυμίζουμε:

1. Τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Χρυσής Αυγής, προκειμένου - καταστρατηγώντας το Σύνταγμα - να καταστήσουν αδύνατη την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να σύρουν τη χώρα σε εκλογές και περιπέτεια.

2. Τη δήλωση του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση ότι έχουν τους βουλευτές που θα ψηφίσουν ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η απλή αναλογική, συμπεριλαμβάνοντας στη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή.

3. Την επίσκεψη του κ. Καμμένου και βουλευτών της συμπολίτευσης μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής - και μόνον της Χρυσής Αυγής - στο Καστελόριζο.

4. Τη δήλωση των 53 του ΣΥΡΙΖΑ ότι “η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα”.

5. Τη δήλωση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Παρασκευόπουλου για “σύγκλιση” με την Χρυσή Αυγή και όχι ρήξη.

Όταν τα έργα μιλούν, τα λόγια περισσεύουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Το μέτωπο μας απέναντι στη νεοναζιστική οργάνωση ήταν και είναι ξεκάθαρο

«Οι δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι για τις δήθεν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή συνιστούν πρόκληση» ανέφερε προγηουμένως σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι: «Η ταύτιση του κινήματος των πλατειών και του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με τη ΧΑ, όπως και η προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη νεοναζιστική οργάνωση, παραπέμπουν στην αθλιότερη εκδοχή της ανυπόστατης θεωρίας των δύο άκρων, με την οποία πορεύτηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, όταν δεν προσπαθούσε να προσεταιριστεί νεοναζιστές μέσω του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκου».

«Το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση ήταν και είναι ξεκάθαρο, όπως είναι και απέναντι σε όλους όσοι έστρωσαν το έδαφος για την άνοδό της» τόνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέληγε: «Ο κ. Μητσοτάκης από την άλλη είναι αυτός που ακολουθεί πιστά το δρόμο που χάραξε ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας σε περίοπτη θέση στη ΝΔ, γνωστούς ακροδεξιούς σαν τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη».

Μ. Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί με τη Χρυσή Αυγή στις πλατείες

Αρχικά, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης είχε σχολιάσει αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλου: «Ο κ. Παρασκευόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι ας καίγεται η ελληνική σημαία. Αυτές είναι λογικές και πρακτικές οι οποίες, οδηγούν ακριβώς σε αυτό το οποίο συμβαίνει, στα Εξάρχεια κι όχι μόνο. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την μπάλα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Βεβαίως θέλω να θυμίσω, ότι αυτό το οποίο λέει ο κ. Παρασκευόπουλος, έχει γίνει ήδη πράξη. Σας θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Χρυσή Αυγή ήταν στις πλατείες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ήτανε στο "Όχι" του δημοψηφίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή ήταν στο Καστελόριζο. Άρα μην εκπλήσσεστε, δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά».

Διαβάστε ακόμα: