Το ΓΕΑ βαφτίζει «εκπαιδευτική» την πτήση μαχητικών προς τιμήν... του Π. Καμμένου

Το ΓΕΑ βαφτίζει «εκπαιδευτική» την πτήση μαχητικών προς τιμήν... του Π. Καμμένου

Ως «εκπαιδευτική» χαρακτηρίζει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας τη χθεσινή πτήση δύο μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 πάνω από το Πεντάγωνο, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής από τον Πάνο Καμμένο στον νέο υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Αποστολάκη.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η πτήση των αεροσκαφών Μ2000-5 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, «εντάχθηκε ως επιμέρους αντικείμενο σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική αποστολή, των αεροσκαφών και στο πλαίσιο του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της 331 Μοίρας».

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι μέσω Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ είχε ανακοινώσει ότι η πτήση του ζεύγους μαχητικών αεροσκαφών θα γίνει στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΑΜ.

Σημειώνεται ότι τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5 δεν πέταξαν μόνο πάνω από το Πεντάγωνο, αλλά έκαναν πτήσεις πάνω από την Αθήνα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Την Κυριακή, ο Πάνος Καμμένος, αφού είχε ήδη δηλώσει την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την αποδέχθηκε, πήρε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να μεταβεί στα Ίμια και να ρίξει... ένα στεφάνι.

«Ποιος θα πληρώσει για τις πτήσεις προς τιμήν Καμμένου;»

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Δημήτρης Σταμάτης καλεί τον νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, να δώσει απαντήσεις για τις πτήσεις των Mirage που... αποχαιρέτισαν τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρώην υπουργός ζητά από τον κ. Αποστολάκη να απαντήσει ποιος έδωσε εντολή για τις πτήσεις, ποιος στρατιωτικός κανονισμός επιτρέπει κάτι τέτοιο, αλλά και ποιο είναι το κόστος και ποιος θα το πληρώσει.