Πολάκης: Με τα ΜΑΤ δεν σταματάν οι καταλήψεις- Λιβανός: Οι κουκουλοφόροι δεν έχουν σχέση με τους μαθητές

Πολάκης: Με τα ΜΑΤ δεν σταματάν οι καταλήψεις- Λιβανός: Οι κουκουλοφόροι δεν έχουν σχέση με τους μαθητές

Στα… κοινοβουλευτικά χαρακώματα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια, βάζοντας πλάτη στα μαθητικά συλλαλητήρια και τις καταλήψεις. Παύλος Πολάκης και Γιάννης Ραγκούσκης μιλώντας έσπευσαν καλύψουν όσα γίνονται στα σχολεία αλλά και να καταγγείλουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ για να διαλύσει την σημερινή μαθητική πορεία. «Πριν από λίγο τα ΜΑΤ χτύπησαν μια ειρηνική πορεία μαθητών.

Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία. Και δεν σταματάει το κύμα καταλήψεων με ΜΑΤ. Αυτά είναι που μας γυρίζουν πίσω σε άλλες εποχές», τόνισε ο Π Πολάκης κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου υπουργείου Εσωτερικών για τη νέα διαδικασία ιθαγένειας, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση για πολιτική αυταρχισμού και αστυνομικής βίας. «Έξω έχει χημικά και επεισόδια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αναγκάζονται υπό το φόβο του κορονοίού να αυτοπροστατευθούν με όποιο τρόπο αυτοί επιλέγουν», σημείωσε.

Έντονη ήταν η αντίδραση από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας στα πυρά της αντιπολίτευσης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της πλειοψηφίας, Σπήλιο Λιβανό να κάνει λόγο για κουκουλοφόρους ταραξίες που διατάραξαν τη ζωή πρωτεύουσας και αμαύρωσαν την μαθητική πορεία που είχε ξεκινήσει ειρηνικά από τα προπύλαια. «Δεν έχουν σχέση οι κουκουλοφόροι με τους μαθητές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Παράλληλά, τόνισε ότι η Αστυνομία κινήθηκε στα πλαίσια του νόμου ενώ κάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτά να πει αν στηρίζει τις καταλήψεις.

Στον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας ο οποίος περιέγραψε ένα πραγματικό περιστατικό. «Εμένα ο γιος μου θέλει να πάει σχολείο. Στη Λιβαδειά πήγαν να κλείσουν τα σχολεία 3.30 το βράδυ δύο μαθητές και ο ένας έλεγε είμαι ο εκλεκτός. Ούτε να πει "είμαι ο εκλεγμένος" δεν ήξερε. Αυτή την Παιδεία θέλετε», τόνισε.