Πολάκης για την Υγεία: Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η κυβέρνηση

Πολάκης για την Υγεία: Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η κυβέρνηση

Τα «έργα» του Υπουργείου Υγείας επιχείρησε να προβάλει ο αναπληρωτής Υπουργός Π. Πολάκης, κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στο νομοσχέδιο για τη δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Πολάκη ευτυχώς που υπήρξε αυτή η κυβέρνηση και υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και έκανε αυτά που έκανε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια! Και μάλιστα η «πραγματικότητα» -όπως είπε- δεν μπορεί να κρυφτεί διότι «τη ζουν και τη βιώνουν πάρα πολλοί κάτοικοι της χώρας σε πάρα πολλά νοσοκομεία».

Εξηγώντας τι έπραξε η ηγεσία του Υπουργείο Υγείας τα τελευταία 4 χρόνια, υποστήριξε ότι αξιοποιήθηκαν 30 εκατ. από το αποθεματικό του Υπουργείου και άλλα 6 εκατ. φέτος μέχρι στιγμής, «τα οποίο παλιά δεν χρησιμοποιούνταν για τέτοια πράγματα, το έκαναν «μελέτες και κόλλυβα» που έχω πει πολλές φορές ή πλήρωναν εφάπαξ ή κάτι δικαστικά». Τα  30 εκατομμύρια ευρώ έχουν αξιοποιηθεί για να αγοραστεί εξοπλισμός και να γίνουν αναβαθμίσεις διάφορων χώρων σε διάφορα νοσοκομεία.

Κατά τον ίδιο έχουν αξιοποιηθεί 40 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας συν άλλα 7 – 8  εκατομμύρια ευρώ για φέτος, ενώ έχουν δοθεί 40 και 20 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Ακόμα, «υπάρχουν έργα σε εξέλιξη 35 εκατομμυρίων ευρώ,  πολλά έχουν τελειώσει, από το ΕΣΠΑ των Περιφερειών», την ώρα που υλοποιήθηκαν 23 εκατομμύρια ευρώ από τα αντισταθμιστικά της Siemens. Συμπερασματικά, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό τα παραπάνω νούμερα αθροίζουν 220 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο και αν την κρύβετε, υπάρχει. Εμείς θα την φωνάξουμε δυνατά, την έχουμε φωνάξει, θα σπάσουμε το τείχος της σιωπής, το οποίο έχετε επιβάλει που παίρνετε μια τρίχα και την κάνετε παλαμάρι προβλήματος του συστήματος και όλο αυτό που έχει γίνει προσπαθείτε να το κρύψετε για να πείτε «καταστροφή – καταστροφή» για να στοιχηθείτε στο αφήγημα – ας πούμε - της επαναφοράς αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα», είπε ο ίδιος κλείνοντας.

Αλέξανδρος Διαμάντης