Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Με τη Νέα Δημοκρατία να πετυχαίνει μια μεγάλη νίκη με αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές της Κυριακής, το ενδιαφέρον στρέφεται στη «μάχη» του σταυρού για τους υποψηφίους βουλευτές που θα στελεχώσουν την νέα Βουλή. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα (11.55 μ.μ.) καταμέτρηση:

Στην Α΄ Αθηνών η ΝΔ φαίνεται να λαμβάνει 7 έδρες και με ενσωματωμένο το 95,96% των σταυρών προηγούνται οι: Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άγγελος Συρίγος, Κώστας Μπογδάνος και Φωτεινή Πιπιλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παίρνει 4 έδρες και προηγούνται οι: Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Η Λιάνα Κανέλη εκλέγεται για το ΚΚΕ, ο Κ. Σκανδαλίδης για το ΚΙΝΑΛ και η Αγγελική Αδαμοπούλου καταλαμβάνει την έδρα του ΜέΡΑ25.

Στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ παίρνει 7 έδρες και για την ώρα η κατάταξη έχει ως εξής: Κώστας Χατζηδάκης, ''Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη

Στην ίδια περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει μέχρι στιγμής 4 έδρες και προηγούνται: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Θ. Παφίλης εκλέγεται για το ΚΚΕ, για το ΚΙΝΑΛ προηγείται ο Αν. Λοβέρδος, ο Κλ. Γρηγοριάδης για το ΜέΡΑ25, ενώ για την Ελληνική Λύση προηγείται μέχρι στιγμής η Αικατερίνη-Αναστασία Αλεξοπούλου.

Στον Δυτικό Τομέα η ΝΔ παίρνει 3 έδρες. Η μία έδρα πηγαίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και ακολουθεί ο Μιλτιάδης Βαρβιστιώτης. Για την τρίτη θέση μέχρι στιγμής προηγείται ο Γιάννης Λοβέρδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 4 έδρες και ως αυτή τη στιγμή προηγούνται οι: Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη, ενώ για την τέταρτη θέση δίνουν μάχη οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ενώ πρώτος σε σταυρούς είναι ο Γ. Πρωτούλης για τη μία έδρα του ΚΚΕ, η Ν. Γιαννακοπούλου εκλέγεται για το ΚΙΝΑΛ, ο Κρίτων-Ηλίας Αρσένης για το ΜέΡΑ25 και την έδρα της Ελληνικής Λύσης καταλαμβάνει η Μαρία Αθανασίου.

Στο Νότιο Τομέα η ΝΔ παίρνει 9 έδρες και προηγούνται: Ν. Δένδιας, Κ. Κυρανάκης, Δ. Χατζηδάκης, Χ. Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σ. Βούλτεψη, Μπ. Παπαδημητρίου, Γ. Καλλιάνος και Β. Σπανάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 5 έδρες και η κατάταξη είναι: Ν. Παππάς, Θ. Φωτίου, Γ Μουζάλας, Γ. Μπαλαφας και Ρ. Χρηστίδου. Την έδρα του χάνει ο Ν. Ξυδάκης/

Για το ΚΚΕ που παίρνει μία έδρα εκλέγεται ο Χ. Κατσώτης, για το ΚΙΝΑΛ καταλαμβάνει την έδρα η Φώφη Γεννηματά, η Σοφία Σακοράφα για το ΜέΡΑ25 και ο Δ. Βαγενάς για την Ελληνική Λύση.

Ανατολική και Δυτική Αττική

Η ΝΔ εκλέγει 4 βουλευτές στην Ανατολική Αττική και για την ώρα προηγούνται οι: Γ. Μαρτίνου, Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 3 έδρες με επικεφαλής του ψηφοδελτίου να είναι ο Αλ. Τσίπρας ενώ στη μάχη του σταυρού προηγούνται οι Χρ. Σπίρτζης και Ν. Αθανασίου.

Το ΚΙΝΑΛ και η Εύη Χριστοφιλοπούλου φαίνεται ότι χάνουν την έδρας, για το ΚΚΕ εκλέγεται η Ελένη Γερασιμίδου, για την Ελληνική Λύση ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Μαρία Απατζίδη προηγείται για την έδρα του ΜέΡΑ25.

Τρεις έδρες παίρνει η ΝΔ στη Δυτική Αττική και προπορεύονται οι: Θ Μπούρας, Ε. Λιάκος και Γ. Κώτσηρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μία έδρα που θα πάει στον Γ. Τσίπρα.

Πειραιάς

Στην Α΄ Πειραιά η ΝΔ καταλαμβάνει μέχρι 5 έδρες: Κ. Κατσαφάδος, Γ. Μελάς, Ν. Μανωλάκος, Ν. Δούνια και Χρ. Μπουτσικάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μία έδρα και εκλέγεται ο Θ. Δρίτσας.

Στην Β΄ Πειραιά όπου ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου εκλέγεται ο Δ. Μαρκόπουλος και ακολουθεί ο Γ. Τραγάκης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 3 βουλευτές και προηγούνται οι: Ν. Κασιμάτη, Γ. Ραγκούσης και Τρ. Αλεξιάδης.

Από το ΚΚΕ εκλέγεται η Διάμαντω Μανωλάκου, ο Γ. Βαρουφάκης καταλαμβάνει την έδρα του Μέρα25, και για την Ελληνική Λύση η Χάιδω-Σοφία Ασημακοπούλου.

Θεσσαλονίκη

Στην Α'' Θεσσαλονίκης εκτός από τον Κώστα Καραμανλή που καταλαμβάνει μια έδρα ως πρώην πρωθυπουργός εκλέγονται οι: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου και Δημήτρης Κούβελας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει πέντε έδρες και μέχρι στιγμής προηγούνται οι: Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρις και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. 

Στο ΚΙΝΑΛ για τη μια έδρα στην Α΄Θεσσαλονίκης φαίνεται υπάρχει ντέρμπι, με τον Χάρη Καστανίδη να έχει προβάδισμα έναντι του του Κυριάκου Κυριάκου. Για το ΚΚΕ επικεφαλής και εδώ είναι ο ΓΓ κ. Κουτσούμπας και ακολουθεί ο Ι. Δελλής σε σταυρούς για τη μία έδρα που θα πάρει το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης καταλαμβάνει την έδρα του κόμματος στην περιφέρεια. Ο Γ. Βαρουφάκης είναι και εδώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου για το ΜέΡΑ25, και ακολουθεί σε σταυρούς η Σ. Φουντουκίδου για τη μία έδρα που παίρνει το κόμμα.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης, η ΝΔ παίρνει τρεις έδρες και εκλέγει τους: Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης και Δ. Βαρτζόπουλος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει δύο έδρες με τους Σωκράτη Φάμελλο και την Δώρα Αυγέρη. 

Για το ΚΙΝΑΛ εκλέγεται ο Γ. Αρβανιτίδης, την έδρα της Ελληνικής Λύσης καταλαμβάνει ο Β. Χήτας, το ΚΚΕ εκλέγει τον Λ. Στολτίδη και το ΜέΡΑ25 την Κ. Αδάμου.

Επικρατείας

Η ΝΔ εκλέγει 5 βουλευτές από το ψηφοδέλτιο επικρατείας και συγκεκριμένα τους: Π. Πικραμμένο, Μ. Γιαννάκου, Γ. Γεραπετρίτη, Τ. Θεοδωρικάκο και Χρ. Ταραντίλη.

Απο το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Β. Βασιλικός, Ε. Αχτσιόγλου, Π. Σκουρλέτης και Αλ. Φλαμπουράρης

Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει τον Γιώργο Καμίνη, το ΚΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα ενώ έδρα λαμβάνει προς το παρόν και η Ελληνική Λύση που εκλέγει τον κ. Βασίλειο Βιλιάρδο.