Πλήθος κόσμου  στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη(φωτογραφίες)

Πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη(φωτογραφίες)

Ενας χρόνος πέρασε από την μέρα που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέρασε στην αιωνιότητα. Ηταν 29 Μαΐου του 2017 όταν ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών. 

Σήμερα η οικογένεια του τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του στη Μητρόπολη Χανίων παρουσία του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

Ηταν όλοι εδώ στα Χανιά για να τιμήσουν την μνήμη του Ελληνα πολιτικού που σφράγισε την πολιτική ζωή της χώρας. Τα  τέσσερα παιδιά του, τα εγγόνια του, συγγενείς φίλοι και πλήθος κόσμου.  Στο μνημόσυνο μάλιστα παραβρέθηκαν και πολλοί βουλευτές της ΝΔ που ήρθαν από την Αθήνα. 

Αμέσως μετά το μνημόσυνο στον ιερό ναό των Εισοδίων της θεοτόκου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μετέβησαν στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ όπου βρίσκεται ο τάφος του πρώην  πρωθυπουργού  δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα. 

«Σήμαινε πάρα πολλά για όλη την Ελλάδα αλλά και για μένα προσωπικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που η παρουσία του συμπυκνώνεται σε δύο λέξεις, αλήθεια που έχει λείψει τόσο πολύ από το πολιτικό μας σύστημα και υγιής πατριωτισμός, αγάπη για την Ελλάδα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Και πρόσθεσε: «Ο Μητσοτάκης ήταν πάντα ένας μετριοπαθής κεντρώος πολιτικός, που πίστευε στην ανάγκη της σοβαρότητας και της ενότητας και ήταν απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες και είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα μας έλεγε πως με τη βία η κοινωνία γίνεται ζούγκλα και όλοι ζημιωνόμαστε, ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι».

«Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα που γέννησαν τα Χανιά και έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλη τη μεταπολεμική και μεταπολιτευτική περίοδο στη χώρα μας», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας που επισήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο άνθρωπος ο οποίος, «πολλές φορές πρόωρα εντόπισε σημαντικά ζητήματα και είπε αλήθειες που ενδεχομένως δεν εκτιμήθηκαν τον καιρό εκείνο».

Ο βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης ανέφερε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε: «Σπουδαίο πολιτικό πρόσωπο, σπουδαίος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Ήταν άνθρωπος του διαλόγου και της συναίνεσης και ήταν γνωστή η στήριξη που έδειχνε στα ανθρώπινα δικαιώματα. ''Αρα σε όλα όσα διαδραματίζονται σήμερα -πολιτική ένταση για τη βία- θα είχε ρόλο εξαιρετικά ενεργό ώστε να κατεβάσει τους τόνους και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όπως αξίζει στη δημοκρατία».

Η οικογένεια Μητσοτάκη μετά το μνημόσυνο παρέθεσε γεύμα σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν οι τρεις Κρήτες βουλευτές της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς και οι Βασίλης Κικιλιας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κουμουτσακος, Κωστής Χατζηδάκης, Θ. Φορτσακης, Κ. Τσιάρας, Μ. Κεφαλογιάννης, Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το νεκροταφείο του Αργουλιδέ

Μια φωτογραφία μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο από το νεκροταφείο του Αργουλιδέ ανήρτησε στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στη μνήμη του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τον ένα χρόνο από το θάνατό του. 

Η φωτογραφία είναι από το κοιμητήριο του Αργουλιδέ όπου έχει ταφεί ο πρώην πρωθυπουργός και ο κ. Μητσοτάκης έγραψε:

Κατάνυξη και συγκίνηση στη Μητρόπολη Χανίων, γαλήνη στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ. Με συγγενείς και φίλους τιμήσαμε σήμερα τη μνήμη του πατέρα μου. Με σεβασμό και αγάπη.

Γιάννης Τρουπής

Διαβάστε ακόμα:

- Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας οραματιστής πολιτικός