Αντικαταστάθηκαν οι αρχηγοί σε Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ

Αντικαταστάθηκαν οι αρχηγοί σε Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έφεραν κυβέρνηση να προχωράει στην απομάκρυνση των ηγεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και στην αντικατάστασή τους με νέα πρόσωπα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση και κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Αστυνομίας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος.

Ο υπαρχηγός κ. Ανδρικόπουλος διαθέτει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και με σημαντικές διαφωνίες, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, με τον απερχόμενο αρχηγό κ. Τσουβάλα. Η λύση αυτή φαίνεται ότι συγκέντρωσε την υποστήριξη από όλα τα κυβερνητικά στελέχη.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η επιλογή για την αρχηγία του Πυροσβεστικού Σώματος του κ. Ματθαιόπουλου, καθώς εμπλέκεται στην επιχειρησιακή ευθύνη της τραγωδίας.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι οι δύο πρώην αρχηγοί είχαν ενημερωθεί από τον Πάνο Σκουρλέτη, που ανέλαβε και το χαρτοφυλάκιο της προστασίας του Πολίτη, μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Άγνωστο παραμένει ακόμα το θέμα της παραμονής ή απομάκρυνσης του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, αν και ενδείξεις συγκλίνουν ως προς την πιθανότητα της αποπομπής του. 

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης μετά τον τραγικό απολογισμό της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που έχει φθάσει τους 90 νεκρούς, καθώς άλλοι δύο εγκαυματίες - μία γυναίκα 55χρονών και ένας 85χρονος - που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, υπέκυψαν στα τραύματά τους μέσα σε ένα 24ώρο.