Πλήρης στήριξη σε Π. Πολάκη από τον Αλ. Τσίπρα

Πλήρης στήριξη σε Π. Πολάκη από τον Αλ. Τσίπρα

Σε πλήρη στήριξη του Παύλου Πολάκη προχώρησε ο πρωθυπουργός δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, τόσο για την επίθεση στους δημοσιογράφους όσο και για το θέμα που ανέκυψε με τα δύο παιδιά που έχουν πεθάνει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «πολιτική» την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος χθες απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους ακόμη και με κεκαλυμμένες απειλές λέγοντας «Μόνος μου και όλοι σας, σας έχω...», ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι δεν προτίθεται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το θάνατο δύο παιδιών σημειώνοντας πως «δεν δίνω λόγο σε εσάς».

Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου επιβεβαιώνει όσους αναφέρουν πως ο Παύλος Πολάκης σε όλες τις παρεμβάσεις του τυγχάνει της αμέριστης στήριξης του Αλέξη Τσίπρα εκφράζοντας το ίδιο το Μαξίμου.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη επέλεξε να κάνει πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού και την έξοδο της χώρας στις αγορές. 

Παράλληλα, επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στον Νίκο Κοτζιά, ενώ όσον αφορά τον Π. Καμμένο διέψευσε ότι του προσφέρθηκε η θέση στο Επικρατείας. 

«Ως κυβέρνηση κρατάμε την έντιμη και ειλικρινή συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια με τον Π. Καμμένο, δεν σχολιάζουμε απειλές», είπε χαρακτηριστικά.  

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι από αύριο, 1η Φεβρουαρίου τίθεται σε εφαρμογή η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, ενώ το επίδομα ανεργίας επίσης, αυξάνεται από τα 360 ευρώ στα 400 ευρώ. 

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι το ύψος του μισθού δεν συνδέεται αυτόματα με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενώ επεσήμανε ότι δημιουργείται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με επίκεντρο τη στήριξη της εργασίας. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σχετική πρόσκληση του Τούρκου προέδρου θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, ενώ η συνάντηση θα γίνει την Τρίτη. 

Όσον αφορά την έξοδο στις αγορές, ανέφερε πως η έκδοση του 5ετούς ομολόγου επιβεβαίωσε ότι «η χώρα όχι μόνο έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πλέον είναι και πόλος έλξης για το επενδυτικό κοινό το οποίο διαβλέπει τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας», συμπληρώνοντας ότι η χώρα προσελκύει πλέον το ενδιαφέρον και πραγματικών επενδυτών και όχι μόνο των hedge funds.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι «απομένει η κύρωση, εντός των επόμενων ημερών, από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και ακολούθως, θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το ΥΠΕΞ της Ελλάδας στο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας γείτονος, θέτοντας έτσι αυτομάτως σε ισχύ τις τροποποιήσεις του Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του ονόματος».