Πλέον και τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς

Τρίτη 17 Απριλίου 2018, 17:56
-A +A
Πλέον και τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς

Το δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, με το άρθρο οκτώ του νομοσχεδίου υπό τον τίτλο «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας» δίδεται για πρώτη φορά η δυνατότητα απόκτησης της ιδιότητας του ανάδοχου γονέα σε όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ψηφίστηκε νομοσχέδιο που αφορούσε την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς παιδιά, ή μεμονωμένα άτομα, άγαμα, ή διαζευγμένα ή σε χηρεία με ή χωρίς παιδιά, που μπορεί να είναι συγγενείς εξ αίματος οποιουδήποτε βαθμού με το ανήλικο τέκνο (συγγενική αναδοχή)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 8.

Σε κάθε περίπτωση, η σχετική διάταξη αναμένεται να προκαλέσει νέα ενδοκυβερνητική κόντρα, καθώς οι ΑΝΕΛ εμφανιζόντουσαν άκρως αντίθετοι στο ενδεχόμενο υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Πλέον ο δρόμος και γι’ αυτό είναι ορθάνοικτος, καθώς βήμα βήμα ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πόρτες.

Αλέξανδρος Διαμάντης

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 15/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα