7ος χρόνος, ημέρα 2155η
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Πλακιωτάκης: Κοινό το ενδιαφέρον για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Βαλυράκη

Πλακιωτάκης: Κοινό το ενδιαφέρον για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Βαλυράκη

«Το ενδιαφέρον είναι κοινό για την διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκης» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Βουλή, τονίζοντας πως έχει «πλήρη εμπιστοσύνη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος όπως και στην ελληνική Δικαιοσύνη» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 Απαντώντας σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις που του κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου ο υπουργός ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή οι διαδικασίες διερεύνησης έγιναν ακριβώς όπως έπρεπε υπό την επίβλεψη πάντα του αρμόδιου εισαγγελέα. Η δικαιοσύνη ακολουθεί τους δικούς της κανόνες, διότι τα πορίσματα της οφείλουν να είναι ακριβή, αντικειμενικά, δίκαια. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της εξιχνίασης της υπόθεσης του Σήφη Βαλυράκη».

 Υπογράμμισε πως οι Λιμενικοί ως «προανακριτικοί υπάλληλοι τελούν πάντοτε υπό τις εντολές και οδηγίες του αρμόδιου εισαγγελέα». Χρειάζεται , ανέφερε ο υπουργός, «να ολοκληρωθεί η διαδικασία». Δεν πρόκειται «για μία απλή υπόθεση. Η Δικαιοσύνη βαδίζει και συγκροτημένα, αλλά και συστηματικά με τον τρόπο που πρέπει».

Σχετικά με την καταγγελία που έχει γίνει από την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη για πιθανές ολιγωρίες ή παραλείψεις στη διερεύνηση των αιτίων από πλευράς των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά και περιμένουμε το αποτέλεσμά της. Ευχήθηκε «σύντομα να έχουμε οριστικές απαντήσεις. Δεν υπάρχει καθυστέρηση. Είναι ο χρόνος που απαιτείται από την προανακριτική διαδικασία αλλά και τις δικαστικές αρχές προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους».

Οι βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέροογλου καταλόγισαν ολιγωρία στη διερεύνηση.